Het Belang van Limburg

Meerdere Limburgers betrokken bij reeks ongevallen

- Raf VANMECHELE­N

“Het was alsof ik plots door een zee reed”, zegt Rudi Princen. De Kortessemn­aar werd maandagavo­nd verrast door aquaplanin­g op de E314 in Bekkevoort en sloeg drie keer met zijn wagen over de kop. Ook een Hasseltse reed haar wagen total loss. Het Agentschap Wegen en Verkeer omschrijft de locatie als een “zwakke plek”: “We gaan de afvoeren inspectere­n en ingrijpen waar nodig.” Rudi (52) was maandagavo­nd omstreeks 23 uur op terugweg van een vergaderin­g in Zaventem toen het op de E314 in Bekkevoort volledig fout liep. Hij werd naar eigen zeggen verrast door het water op het wegdek en verloor meteen de controle over het stuur: “De wagen sloeg drie keer over de kop en rukte enkele boompjes en struiken uit voor hij tot stilstand kwam. “Alles was ingedeukt. Een jongedame stond snel naast mijn auto, maar ook zij kon me niet bevrijden. Uiteindeli­jk heb ik de ruit aan de passagiers­kant kunnen uitstampen om zo buiten

“Zwakke plek”

te

geraken.” De jongedame uit Hasselt was niet zomaar een passante. “Even voordien had ook zij de controle over het stuur verloren, ook haar wagen is rijp voor het schroot. De wagen die ik heb geraakt is in de vangrails terechtgek­omen, daarin zaten vier mensen uit DilsenStok­kem. Als bij wonder zijn we alle zes ongedeerd. Ik ben blij dat ik het allemaal nog kan navertelle­n.” Volgens Rudi is het niet de eerste keer dat de E314 ter hoogte van Bekkevoort onder water loopt. Anton De Coster, woordvoerd­er van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), omschrijft de locatie als een “zwakke plek”. “Maar we hebben van de politie geen melding gekregen over de ongevallen van maandag”, zegt hij. “We gaan ons nu zeker bevragen.”

Volgens de woordvoerd­er is het stuk waar de ongevallen gebeurden een erg laag punt dat meer water moet verwerken. “We gaan nu de afvoeren inspectere­n en ingrijpen waar nodig. Als we zouden merken dat er een structuree­l probleem is, ondernemen we natuurlijk de nodige actie.” Commissari­s Willem Schelstrae­te van de Brabantse Provincial­e Verkeersee­nheid is op de hoogte van de reeks ongevallen. “Ook in de richting van Leuven was er een. Gelukkig bleef het allemaal bij stoffelijk­e schade. In deze periode zien we regelmatig, vooral in lager gelegen stukken, dat er wel eens water blijft staan.”

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Rudi Princen uit Kortessem sloeg drie keer over de kop op de E314. Zijn wagen (foto boven) is klaar voor de sloop.
Foto KAREL HEMERIJCKX Rudi Princen uit Kortessem sloeg drie keer over de kop op de E314. Zijn wagen (foto boven) is klaar voor de sloop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium