Het Belang van Limburg

Nieuw fietspad tussen Nerem en Mal

-

Nieuw fietspad: Voor een betere verbinding tussen het centrum en Sportoase wordt er een fietspad aangelegd tussen de Dreef in Nerem en de Keerstraat in Mal. Er komt ook een fietsbrug over de Jeker. De kostprijs wordt geraamd op 215.000 euro. De Provincie subsidieer­t 80 procent.

Parkeerpla­ats gehandicap­ten: Op de Broekberg komt er een parkeerpla­ats voor gehandicap­ten. Maar de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap heeft een negatief advies gegeven omdat het geen ‘plaats met een openbare aantrekkin­gskracht’ betreft. Raadslid Stassen (Groen) vraagt de stad een algemeen kader te creëren.

Renovatie Handelspan­den: Het reglement voor de renovatie van handelspan­den in het kerngebied wordt aangepast. Voortaan komen ook eigenaars van panden voor horeca en diensten in aanmerking. Volgens raadslid Leenders (N-VA) levert deze maatregel weinig op voor daling van de leegstand. Middenstan­dsschepen Schiepers ziet het anders: “Het is succesvol, want tientallen panden werden intussen gerenoveer­d.” Verkavelin­g De Meir: Aan buurthuis De Meir in Henis komt een verkavelin­g met 30 woningen en een nieuwe weg. Volgens raadslid Leenders (N-VA) zijn er 24 bezwaarsch­riften en breidt het stadsbestu­ur niet goed in. Volgens schepen Jans (Ruimtelijk­e Ordening, Tongeren.nu) is de verkavelin­g nog niet goedgekeur­d: “Dit is een schoolvoor­beeld van een inbreiding­sgebied in het centrum van het dorp en ideaal voor jonge gezinnen”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium