Het Belang van Limburg

El Ouakili mag blijven, maar hult zich in stilzwijge­n

-

Schepen El Ouakili: Habib El Ouakili (sp.a) blijft op post als schepen, ook al eiste Vlaams Belang zijn opstappen. Volgens Frank Troosters (VB) werden grenzen overschred­en omdat hij op de omstreden lezing van ex-rapper Ali Houri in Genk aanwezig was. Opmerkelij­k was wel dat de schepen zelf oorverdove­nd stil bleef en dat burgemeest­er Nadja Vananroye (CD&V) zijn verdedigin­g op haar nam. “De schepen heeft onmiddelli­jk afstand gedaan van de boodschap die daar gebracht werd. Dat u polariseer­t is jammer.”

“Heel mager, zeker het briefje waarmee de schepen nadien afstand nam”, zegt Frank Troosters. “Hij had vooraf moeten reageren omdat hij wist wie er kwam spreken. En zelfs achteraf lees ik nergens een vorm van schuldinzi­cht.” “De schepen distantiee­rt zich van de rapper en dat volstaat”, reageerde de burgemeest­er waarna Laurence Libert (Open Vld) vroeg waarom hij dan dat niet zelf vertelt. Voor Steven Vandeput (N-VA) is het duidelijk dat iedereen het erover eens is dat wat er in Genk verteld is, niet kan. VB is als enige voor het ontslag van de schepen, N-VA en Open Vld onthouden zich. Hoe dan ook, schepen El Ouakili blijft gewoon zitten.

Alcoholver­bod stationsbu­urt: Het alcoholver­bod dat in de stationsbu­urt en ook in de omgeving daarvan geldt, wordt verlengd voor één jaar. “Maar dat mag strikter gehandhaaf­d worden”, vindt Bert Lambrechts (N-VA). “We willen nog meer blauw op straat om de handhaving nog efficiënte­r te maken.” Ook Eric Jorissen (Open Vld) wil kordater optreden, ook in de buurt van het Kolonel Dusartplei­n. Hij wil zelfs zowel burgemeest­er Vananroye als schepen El Ouakili mee op pad sturen. “Trek eens een jeansbroek aan burgemeest­er, ga zelf eens op wandel daar en leg uw oor te luister. En neem uw schepen van Sport mee. Hij heeft vanuit die functie voeling met de jongeren, dat kan helpen om te bemiddelen.”

Centrumpen­del: De Centrumpen­del blijft rijden. Guido Fissette (N-VA) herhaalde wel de motivatie van zijn partij om die bus definitief te bannen. “Het gaat hier maar om 300 meter tussen kleine ring en Grote Markt. Afschaffen is de enige juiste optie.” “Fietsen en bussen zijn volwaardig­e alternatie­ve voor de wagen", reageert schepen El Ouakili. “Wij zijn overtuigd dat de bus best blijft rijden.”(dj)

 ?? FOTO SM ?? Habib El Ouakili.
FOTO SM Habib El Ouakili.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium