Het Belang van Limburg

Brussel verbiedt opnieuw betoging tegen politiegew­eld

-

De stad Brussel verbiedt opnieuw de betoging tegen politiegew­eld van de beweging Campagne Stop Répression die vandaag (zaterdag) zou plaatsvind­en. Een eerste betoging van de beweging was gepland op 29 november maar werd geweigerd. Ook de daarop afgekondig­de tweede betoging op 2 december stuitte op een njet van de stad. De organisati­e zou namelijk opnieuw geen officiële aanvraag hebben ingediend. Bij Campagne Stop Répression spreken ze dat tegen. De organisati­e vertelt dat er na een officiële aanvraag zowel donderdag als vrijdag werd samengezet­en met politie en een afgevaardi­gde van de stad. “We hebben daar onze wil uitgesprok­en om te verzamelen, maar de politie heeft ons verteld dat ze de betoging weigerde”, vertelt de woordvoerd­er van de beweging. “We hebben nog geen gemeenteli­jk verbod gezien, dus tot we dat zien, gaat de betoging in onze ogen wel door.”

BRUSSEL - Toch geen hersentumo­r: Nemmouche binnenkort voor rechtbank

BRUSSEL -

Mehdi Nemmouche (foto) is niet dodelijk ziek. De schutter van het Joods Museum in Brussel heeft geen hersentumo­r. Dat blijkt uit de scan die hij onderging. Nemmouche zit al drie jaar in een isoleercel, op verdenking van de aanslagen in het Joods

Museum op

24 mei 2014, waarbij vier mensen omkwamen. Twee maanden geleden stelde zijn advocaat dat Nemmouche niet in staat is zijn proces bij te wonen, omdat het heel slecht gaat met zijn gezondheid. Er werd gesuggeree­rd dat de man een hersentumo­r had.

Een scan heeft nu aangetoond dat er niets ernstig aan de hand is. In januari zou het proces beginnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium