Het Belang van Limburg

“Creatief voor de dag komen”

-

Een van de Limburgse bedrijven die momenteel mensen zoeken is het call center Callexcell. Het Truiense bedrijf dat gevestigd is op Stayen, zoekt 120 mensen en legt daar een grote creativite­it voor aan de dag. “Anders lukt het niet”, zegt topvrouw Karin Van De Velde. Om die 120 extra werknemers te vinden, opende het bedrijf een tweetal weken geleden op de markt van Sint-Truiden een pop-upcafé, de NACC-bar. Daar kunnen geïnteress­eerden een maand lang terecht voor een gesprek en informatie in met een hapje en een drankje. “Door ons pop-upcafé bereiken we bovendien mensen die zich anders niet aangetrokk­en voelen tot een job in een call center”, aldus Karin Van De Velde. “In de ongedwonge­n sfeer van een café leer je de mensen bovendien beter kennen dan tijdens een traditione­el sollicitat­iegesprek.”

Van de 120 mensen heeft Callexcell er inmiddels een dertig- tal gevonden. Bovendien komen er nog 25 terug voor een tweede gesprek. “Zonder al die initiatiev­en zou het niet lukken”, zegt Van De Velde.

Met een creatieve sollicitat­iecampagne houdt het volgens Van De Velde niet op. “Je moet de mensen ook zien te houden. Vandaar de extra vakantieda­gen en de werk- dag die begint om 9 uur en eindigt om 15 uur. Dat stelt ons personeel in staat om de kinderen naar school te brengen en ook af te halen. Welzijn is steeds belangrijk­er en het brengt ook op, want ons ziekteverz­uim is half zo hoog als in de sector.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ??
FOTO RAYMOND LEMMENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium