Het Belang van Limburg

RIVALEN VAN BELGIË

-

Duitsland en Brazilië

Het WK lijkt voor de Belgen dan ook écht te beginnen in de kwartfinal­e, waar de tegenstand­er zonder ongelukken van die landen Brazilië of Duitsland wordt. Dat wordt andere koek. Zo haalbaar de eerste vier wedstrijde­n zijn, zo onhaalbaar lijken deze twee voetbalgro­otmachten. Wat ons betreft de twee grote favorieten voor de

SIMON MIGNOLET

“In principe krijgen we eerst twee makkelijke­re wedstrijde­n, maar we mogen natuurlijk niet te hard van stapel lopen en ook Panama en Tunesië respectere­n. Het nadeel lijkt op het eerste gezicht reizen, al valt twee of drie uur vliegen wel mee. Het is belangrijk­er dat je vlot door het verkeer in Moskou raakt op weg van en naar eindwinst op dit WK. De Braziliaan­se bondscoach Tite vond de formule waarmee de Goddelijke Kanaries in 1994 en 2002 wereldkamp­ioen werden. Een middenveld met werkers Fernandinh­o, Paulinho en Casemiro en daarvoor supertalen­ten als Neymar, Gabriel Jesus en Coutinho. Maar het gevaar komt ook van de flanken met Marcelo en Alex Sandro de luchthaven. Misschien moeten we nu wel oefenen tegen Ierland of Schotland of ploegen als Egypte of Marokko om ons voor te bereiden op Engeland en Tunesië. Sadio Mane zei me dat Tunesie een stevig blok is zonder grote namen. Van Panama ken ik niemand.”

VINCENT KOMPANY

“Tegen Engeland spelen op het WK? Dat wordt een gek moment thuis”

TOBY ALDERWEIRE­LD

“We mogen niet gaan rekenen en voor de 9 op 9 gaan. Groep G tegen of Dani Alves. Een pletwals. De Duitsers wonnen de voorbije Confederat­ions Cup, de voorbereid­ing op het WK, met een B-team terwijl Portugal, Chili, Mexico, Rusland,… hun beste spelers afvaardigd­en. Bondscoach en wereldkamp­ioen Joachim Löw heeft een angstaanja­gend grote keuze uit absolute topspelers, allemaal gezegend met die Engeland. Over de afstanden moeten we niet klagen: twee à drie uur vliegen is oké”

CHRISTIAN KABASELE

“Een zeer gunstige groep. Al moeten we rekening houden met Tunesië. Afrikaanse ploegen zijn altijd moeilijk te bespelen”

STEVEN DEFOUR

“We hebben geen enkel excuus om ons niet te kwalificer­en. We zullen met Engeland strijden om de eerste plaats” typische Duitse winnaarsme­ntaliteit. Van de Duitsers kan je winnen, maar dan moet je héél goed zijn, veel geluk hebben en zij een mindere dag kennen. Toch wat veel om op te hopen.

Verre verplaatsi­ngen

Ach ja, er werd vooraf gezegd dat de Belgen groep G moesten vermijden. Met verplaatsi­ngen naar Kaliningra­d (1.265 kilometer, twee uur vliegen) en Sochi (1.625 kilometer, 2,5 uur vliegen) moeten de Duivels vanuit Moskou de grootste afstanden afleggen. De Belgen houden wel hun thuisbasis in het Moscow Country Club Hotel, omdat de afstand tussen Kaliningra­d en Sochi 2.600 kilometer bedraagt en ergens anders logeren simpelweg een vlucht meer zou opleveren. Gaan we nu echt over die extra vlieguurtj­es zeuren nu de loting tot een vreugdedan­sje uitnodigde? Kaliningra­d, waar tegen Engeland wordt gespeeld, ligt op slechts een dikke 1.400 kilometer van Brussel. Zowaar overbrugba­ar met de auto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium