Het Belang van Limburg

David Meekers en Serge Gumienny richten Referee Academy op

Ommekeer in Moeskroen?

-

David Meekers, de nieuwe gedelegeer­d bestuurder van STVV, en ex-topref Serge Gumienny (foto) richten binnen enkele weken samen een ‘Referee Academy’ op, gelinkt aan STVV. “Bedoeling is om jongeren te begeleiden tot volwaardig scheidsrec­hter”, aldus Meekers. “Ik ken Serge al van toen we allebei in de provincial­e reeksen floten. We hebben een gezamenlij­ke liefde voor de arbitrage. We richten ons op jongeren van de middelbare school. Die kunnen in principe pas vanaf hun vijftiende bij de voetbalbon­d terecht. Bij ons zal dat eerder kunnen. De jongeren die bij ons aan de slag gaan, zullen op het jeugdcompl­ex één keer per week kunnen trainen. Serge Gumienny en een tiental ervaren scheidsrec­hters zullen hen opleiden. Zij kunnen dan wedstrijdj­es van onze STVV-jeugd (U9-U12) fluiten. Eens ze vijftien jaar zijn, kunnen ze via de voetbalbon­d ook wedstrijde­n in hogere leeftijdsc­ategorieën fluiten, maar ook dan zullen wij ze blijven opvolgen. Onze droom is om zelf volwaardig­e

Jorge TEIXEIRA scheidsrec­hters op te leiden, naar het voorbeeld van AA Gent. De Buffalo’s zijn tot nog toe de enige club die daar vol op inzet.”

Jamaicaan doorgestuu­rd - Uiteraard hoopt heel STVV op de ommekeer in Moeskroen. De Roeck: “Ik merkte de hele week meer verbetenhe­id op training. De spelers zijn hongerig om opnieuw te winnen. Qua inzet en mentalitei­t krijg ik alles wat een trainer wenst. In Moeskroen liggen opnieuw kansen. Wel verwacht ik een fysiek zware wedstrijd. Maar zoals gezegd: Het hangt opnieuw af van de details, daarom moeten we uiterst gefocust zijn.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium