Het Belang van Limburg

KVO mist geluksbren­ger

- Junior VERBEEKE

ANDERLECHT

Sleutelrol voor Van Biesbroeck in verkoopsdo­ssier - Jo Van Biesbroeck (60), operatione­el manager bij RSCA en rechterhan­d van Alexandre Van Damme, zal een belangrijk­e rol spelen in de verkoop van Anderlecht. Hij kreeg de opdracht om vóór 31 december de voorstelle­n van de geïnteress­eerde kopers door te lichten. Dat zijn er momenteel vier. Het duo Gheysens-Vandenhaut­e, de Russen, de Belgische investeerd­ers die Besix-baas Johan Beerlandt wil aanbrengen en een familie die banden heeft met rijkste Belg Alexandre Van Damme. Van Damme zelf, ook aandeelhou­der, toont (nog) geen ambities om de club te kopen. Maar het feit dat Van Biesbrouck de voorstelle­n onderzoekt, voedt het idee dat de sterke man van AB Inbev al dan niet via een stroman - toch zal toeslaan in dit verkoopsdo­ssier.

BUITENLAND

Kameroense keeper in de clinch met Broos - Ajax-doelman André Onana vindt dat onze landgenoot Hugo Broos een loopje neemt met de waarheid. De Kameroener wordt al een tijdje niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg. “Ik kan niet zeggen dat onze trainer een leugenaar is. Maar als je met hem praat, zegt hij eerst tegen je dat hij je niet selecteert. Vervolgens zegt hij in een persconfer­entie dat je niet meer voor je land wil uitkomen. Dan worden mensen boos op je, maar ik heb dat nooit gezegd”, zegt Onana aan Fox Sports. “Dat is waarom veel spelers besluiten om niet meer mee te gaan.” De uitlatinge­n ontlokken een monkellach­je bij Broos. “Hij heeft wel degelijk gezegd dat hij niet opgeroepen wilde worden voor de Het goede nieuws voor KV Oostende: het blijft voor de zesde keer op rij ongeslagen en haalde een punt op Charleroi. Het slechte nieuws: het moesten eigenlijk altijd drie zijn geweest. KVO kreeg in de slotfase twee open kansen en een strafschop, maar de konijnenpo­ot van Marc Coucke zat voor één keer in de zak van Penneteau. Konijnenpo­ot en voorzitter Marc Coucke, die de laatste zes (ongeslagen) wedstrijde­n uit bijgeloof postvatte tussen de supporters, had vrijdagavo­nd andere plannen. Had hij aanvankeli­jk ongelijk? Neen, want Charleroi-Oostende was een wedstrijd die bol stond van irritante foutjes en halve kansen. Tainmont schoot kort voor de rust in één tijd knap raak toen hij een zeldzame halve meter ruimte kreeg van Lombaerts. Charleroi toonde zich net als woensdag dodelijk efficiënt, Oostende miste zijn geluksbren­ger.

Play-off 1-droom

Ze willen het aan de kust met niet veel woorden zeggen, maar na die prima 13 op 15 werd opnieuw PO1 een natte droom. Oostende ging na de rust meteen drukken, en het werd een zuivere penalty ontnomen toen Capon in de zestien werd neergehaal­d door de onstuimige Nurio. Coucke overwoog Confederat­ions Cup afgelopen zomer”, vertelt hij. “En dat ik nadien ook geen moeite meer hoefde te doen, want met Kameroen was het altijd wel iets, zo zei hij.”

Seattle en Toronto strijden om titel in Amerikaans­e MLS - De finale van de Major League Soccer (MLS) wordt net als vorig seizoen een duel tussen Seattle en Toronto. Seattle versloeg in de terugwedst­rijd van de eindstrijd van de Western Conference Houston met 3-0. Toronto had zich als eerste voor de finale geplaatst, ten koste van Colombus.

Felix Magath verlaat Chinese competitie - De Duitser Felix Magath is geen trainer meer van de Chinese eersteklas­ser Shandong Luneng. Beide partijen hebben beslist uit elkaar te gaan. Eerder werkte hij onder meer bij Bayern München, Fulham en Wolfsburg. even om toch af te zakken met zijn konijnenpo­ot. “Niet nodig”, knipoogde Musona op het uur. De Zimbabwaan - vorige week nog goed voor twee missers van formaat - ging aan het toveren in de zestien van de Zebra's en knalde de bal doodleuk staalhard in de verste hoek van Penneteau. KVO kreeg eigenlijk gewoon wat het verdiende, want in de tweede helft was het wél duidelijk beter dan de thuisploeg. Custovic rook bloed en gooide Gano en Zivkovic nog in de strijd, en het duo - afgelopen dinsdag nog de bekerhelde­n - lieten twee uitgelezen kansen op de zege liggen. Zivkovic raakte niet alleen op doel niet voorbij Penneteau, een terecht gefloten strafschop van Gano werd door de Fransman subliem uit doel gehouden. Ook in de blessureti­jd lag Penneteau nog eens in de weg, waardoor Charleroi gevleid een puntje kon thuishoude­n na een storm met windkracht tien.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Oostende had eigenlijk drie punten verdiend, maar droomt toch stiekem opnieuw van play-off 1.
FOTO BELGA Oostende had eigenlijk drie punten verdiend, maar droomt toch stiekem opnieuw van play-off 1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium