Het Belang van Limburg

NGOALS ATCHEN

Brugge en Gent in de rij voor Hendrik Van Crombrugge

-

Genk, Volders en Casto waren geblesseer­d. Geen cadeau, zo’n derby. Bovendien viel de winning goal van Genk in de slotsecond­e. Vossen had zich weer eens laten vallen (lacht) door een klein foutje van Hendrik. Maar ik herinner me wel een doelman met veel kwaliteite­n en vooral werkkracht.”

Bod van Ajax

Omwille van financiële redenen werd Van Crombrugge­s contract bij STVV in 2013 ontbonden. Bij toenmalig tweedeklas­ser Eupen kreeg hij een nieuwe kans. Het vervolg is bekend: hij leidde in zijn tweede seizoen Eupen naar de promotie in 2016 en werd vorig seizoen ondanks de karrenvrac­ht tegengoals vaak geroemd. En gegeerd. Zelfs bondscoach Martinez ging kijken. Maar ook een concreet bod van Ajax sloeg Crombrugge af: geen zin om tweede doelman te worden. En nu wordt hij dus van dichtbij gevolgd door Club en AA Gent. Maar de Eupense coach Claude Makélélé ziet zijn doelman liever niet in januari vertrekken. “Hendrik zorgt voor rust en zekerheid in de verdedigin­g, hij is voor Eupen een cruciale pion in de strijd om het behoud.”

Geen garantie voor Club

Is Van Crombrugge dan de man die Clubs keeperspro­bleem moet oplossen? Ook al is dat sinds de bekermatch van donderdag misschien wat minder urgent. Of moet Brugge weer alle vertrouwen geven aan Butelle?

Van der Elst en Galjé geven hun ex-poulain het voordeel van de twijfel. “Bij een topclub kom je wel meteen in een andere wereld terecht”, merkt Galjé op. “Een garantie op succes is hij alvast niet voor Brugge.” “Ik wil toch opmerken dat Butelle donderdag in Waregem ook een paar keer serieus in de fout is gegaan”, voegt Van der Elst eraan toe.

Ook Geert De Vlieger, opnieuw ex-Club, twijfelt. “Van Crombrugge is technisch oké, fysiek sterk en heeft met zijn 1m88 de juiste lengte. Ik zie zijn kwaliteite­n wel. Maar ik merk soms ook dingen… Bij Eupen komt hij daarmee weg, maar bij Club, waar de druk zoveel hoger ligt? Vraag maar aan Horvath en Hubert hoe moeilijk Club is zonder veel ervaring. Hendrik zou in elk geval ook een aanpassing­speriode nodig hebben en Club moet op korte termijn een keeper hebben die stabilitei­t brengt. Dus hopen dat Butelle de lijn van het kampioenen­jaar toch nog kan doortrekke­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium