Het Belang van Limburg

Cuva start operatie redding

- Raf COMANS

EUROMILLIO­NS LEAGUE

ZATERDAG

ZONDAG

Met één overwinnin­g in elf wedstrijde­n staat het vast dat Cuva Houthalen-Helchteren dit seizoen geen play-offs zal spelen. Meer zelfs: de club uit Top Divisie 1-club zal zich nog aardig moeten reppen om het behoud veilig te stellen. De thuiswedst­rijd zondag tegen Gistel-Oostende moet ‘operatie redding’ worden. “Dat is het opzet ja”, stelt kapitein Chiel Koonings. “Dat hopen we elke match, maar tot nu toe lukte dat niet. Het was voordien ook al van moéten winnen, maar Gistel zouden we thuis toch moeten aankunnen. Maar er zijn verschuivi­ngen in de coachende staf. Bovendien is Francis Torreborre is weg. Afwachten of we dat allemaal opgelost krijgen.”

Is er een gebrek aan talent? Na het opstappen van Sappenberg­s is er gekozen om de bestaande coachingst­af te herschikke­n in plaats van iemand extra aan te trekken.

X“Talent is er voldoende, maar we missen ervaring en de kern is momenteel niet breed genoeg. Darnell Snyers is onverwacht naar de States vertrokken, Noah Coleman is weggevalle­n voor zowel de A- als de B-ploeg en Toon Ceyssens is out met een knieblessu­re. Misschien moet hij zelfs nog onder het mes. Voor Toon is dat ook zuur want het zou het jaar van de doorbraak worden voor hem. Al kan dat natuurlijk nog altijd.” “Met Dirk D'Haese, Steven Hellings en Jeroen Bijnens weten we wat we in huis hebben. Als je iemand van buitenaf aantrekt, moet je weer afwachten of dat aanslaat. Daar hadden we wel schrik voor. We hebben dus gekozen voor wat we kennen en we hopen dat dat gaat lukken.”

Hoe groot zijn de kans op het behoud?

“Moeilijk te zeggen. Het hangt af van hoe de zaken nu bij ons evolueren. We horen ook dat Soba zou willen stoppen. En Giants, mee onderaan in de rangschikk­ing, zou wel eens spelers van hun eersteklas­seploeg kunnen opstellen. Op zulke bepalende factoren hebben we gewoon geen vat.”

X

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Beringenaa­r Hans Vanwijn en de Giants waren niet opgewassen tegen een sterk United.
Foto SERGE MINTEN Beringenaa­r Hans Vanwijn en de Giants waren niet opgewassen tegen een sterk United.
 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Kapitein Koonings: “We hebben te weinig spelers.”
FOTO KAREL HEMERIJCKX Kapitein Koonings: “We hebben te weinig spelers.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium