Het Belang van Limburg

“Perfect op schema”

Ondanks volle lappenmand rekent Nelo op plek in play-offs

- Ivo KWANTEN

Sporting NeLo begon aan zijn eerste BeNeleague-seizoen met een gelijkspel in Panningen tegen het Bevo van Johan Smeets. De Limburgers starten voor eigen publiek de terugronde tegen datzellfde Bevo, momenteel derde. “Wij moeten genoegen nemen met de achtste plaats, maar liggen daarmee perfect op schema”, blikt NeLo-trainer Pascal Grossi terug op de heenronde. “Zoals de zaken er nu voor staan, redden we als nieuwkomer ons vel in de competitie en doen we mee in de play-offs voor de Belgische titel.”

Toch maakt Grossi zich wel zorgen over de inzetbaarh­eid van zijn spelers. “We hebben de BeNeleague zeker niet onderschat. Maar de intensitei­t ligt beduidend hoger dan in eerste nationale waar je met wat pech vijf keer per seizoen op de toppen van je tenen moet lopen. Nu is het elke week presteren. We trainen vaker, maar vooral ook harder en dat eist zijn tol. Op dit moment zitten we zo'n beetje in de hoek waar de klappen vallen. Het houdt maar niet op. Ik hoop zaterdag Vlatko Tasevski te kunnen recuperere­n. Doelman Polfliet heeft nog een paar weken rust gekregen. Philippe Cnyrim geraakt maar niet fit, daarnaast sukkelt Lukkesen met de schouder.”

De grootste pechvogel blijft natuurlijk Daan Versleeuwe­n. De Nederlande­r liep tegen de Lions een zware knieblessu­re op en komt dit seizoen niet meer in actie. “De spoeling wordt op die manier wel heel erg dun”, zucht Grossi. “We houden op elke positie nog wel een topper over maar de wisselmoge­lijkheden zijn op en daar word je in deze competitie op afgerekend.”

Leerproces

Pascal Grossi tilt niet zwaar aan de nederlagen tegen Hasselt, Lions en Bocholt. “Hoort erbij. En misschien is Bevo ook nog te hoog gegrepen. Maar we moeten hieruit lessen trekken. En die ervaringen kunnen ons wat opleveren tegen bijvoorbee­ld Quintus, Tongeren en Sasja. Winnen we die wedstrijde­n, dan komen we niet meer in de problemen.”

X

 ?? DEMEY
Foto DICK ?? Pascal Grossi: “We hebben de BeNeleague allesbehal­ve onderschat. Hier is het elke week presteren.”.
DEMEY Foto DICK Pascal Grossi: “We hebben de BeNeleague allesbehal­ve onderschat. Hier is het elke week presteren.”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium