Het Belang van Limburg

United versterkt zich met Giancateri­no

-

Hubo Limburg United kondigde vrijdag de komst van shooting guard Lorenzo Giancateri­no (foto) aan. De 27-jarige Waal begon het seizoen bij de Griekse tweedeklas­ser Apollon Patras. Al na drie matchen eindigde het buitenland­se avontuur voor hem. De voorbije twee seizoenen speelde Giancateri­no bij Luik waar hij vorig jaar goed was voor 10 punten en 1,6 assists per wedstrijd. Voordien verdedigde hij de kleuren van Bergen (2006-2014) en Brussels (2014-2015). Lorenzo Giancateri­no was vrijdag nog niet speelgerec­htigd en maakt wellicht donderdag zijn debuut in de Alverberg in de heenwedstr­ijd van de kwartfinal­es van de Beker van België tegen... Luik.

BASKETBAL

Eerste provincial­e dames - Lommelcoac­h Lamont Randolph neemt dit weekend opnieuw plaats op de bank na een schorsing van 4 maanden. Lommel leed tot dusver nog maar één nederlaag en neemt het zondag (13 uur) in de kraker van de speeldag op tegen het ongeslagen Houthalen C.

Van Rossom en Vanloo onderuit Euroleague - In de Euroleague verloor Sam Van Rossom (7 ptn, 1 rebound, 3 assists) met Valencia met 64-72 van Pireaus. *** Hind Ben Abdelkader (25 ptn) won met het Turkse Hatay met 66-58 van het Poolse Torun en gaat naar de 1/8ste finales. *** Julie Vanloo (6 ptn) verloor met Istanbul Universite­si met 55-95 van het Poolse Wroclaw en is uitgeschak­eld. Namen verliest op slotdag Eurocup - Namen ging op de slotdag van de EuroCup met 62-63 onderuit tegen het Hongaarse Gyor. De Waalse club moet nu in de play-off aan de slag tegen het Russische Krasnoyars­k.

VOLLEYBAL

Iedereen fit bij Maaseik - Zaterdagav­ond trekt Noliko Maaseik in de competitie met een volledig fitte kern naar HaasrodeLe­uven, de nummer vijf uit de ranking. Banks’ troepen hopen alvast hun mooie zegereeks (tien overwinnin­gen op rij) voort te zetten. Maaseik rekent dit weekend op een goede generale repetitie voor komende dinsdag. Dan staat Noliko voor de eerste galawedstr­ijd in de groepsfase van de Champions League, thuis tegen het Italiaanse Trentino (20.30u).

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium