Het Belang van Limburg

“Je dochter laat je niet stikken” Nieuwe coach Bungeneers mikt op middenmoot met Wellen

- Rob KWANTEN

Twee weken geleden maakte Wellen een einde aan de samenwerki­ng met coach Herbots. Opvolger Hans Bungeneers, die op 18 november al op de bank zat tegen Booischot, hoopt dat zijn team zondag tegen Beerse een vervolg kan breien aan de zegereeks. Bungeneers komt bij Wellen dochter Lauren (19) tegen. Dat was uiteraard allesbepal­end in zijn beslissing. “Qua spelniveau zat het wel snor. Dat heb ik als toeschouwe­r van Lauren vaak genoeg kunnen vaststelle­n. Maar als het op is, is het op. Toen er een einde kwam aan de samenwerki­ng duurde het niet lang voor het bestuur aan mijn mouw begon te trekken. Ik voelde me moreel verplicht om op het aanbod van Wellen in te gaan. Want het team van mijn dochter laten stikken, dat krijg ik niet over mijn hart. Hoe druk ik het ook heb.”

Hasselt

Wellen is inderdaad niet de enige opdracht die Bungeneers er in het volleybal op nahoudt. “Ik zit in het technisch team van DV Hasselt. Daar train ik ook de ploeg in derde provincial­e waar mijn andere dochter Britt speelt. Ik heb met Hasselt heel open gecommunic­eerd over het voorstel van Wellen en ben blij dat ze begrip toonden. Ik zal Wellen en Hasselt blijven combineren. In Wellen geef ik één training per week en coach ik zo veel mogelijk wedstrijde­n. Maar Hasselt is voor mij even belangrijk.”

En welke ambities heeft Bungeneers met zijn nieuwe ploeg? “Het is moeilijk om nu al concrete ambities te hebben omdat ik onverwacht in deze functie ben gerold. Maar ik heb al enkele trainingen geleid en zie toch veel potentieel. Een plaats in de middenmoot is zeker mogelijk. En waarom niet af en toe stunten?

X

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Coach Bungeneers traint nu ook dochter Lauren.
FOTO SERGE MINTEN Coach Bungeneers traint nu ook dochter Lauren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium