Het Belang van Limburg

“Ons niet gek laten maken”

Spouwen-Mopertinge­n minstens voor een dag de nieuwe leider

- Rudi SMEETS

Omdat THES pas vanavond speelt, is Spouwen-Mopertinge­n minstens tot vanavond de nieuwe leider. De Haspengouw­ers kwamen vroeg op achterstan­d, maar Ali Yildiz zette de scheve situatie recht met twee goals. “Waar dit gaat eindigen? Geen idee. We zijn pas veertien matchen ver en gaan onszelf niet gek laten maken”, zei Jan Schoefs, trainer van de thuisploeg, na de overwinnin­g tegen Hades. “Ik denk dat onze overwinnin­g verdiend is. We begonnen niet goed, maar in de tweede helft liep het vlot. We hadden met ruimere cijfers kunnen winnen. Dat doet echter niets af van de prima ingesteldh­eid waarmee we voetbalden.”

Wie thuis enkele minuten te laat vertrokken was, moest zich aan het ticketloke­t meteen laten informeren om mee te zijn. Al in de tweede minuut gleed La Mantia onderuit, waardoor Bilican vrije schietbaan kreeg. De spits van Hades liet Grootaers kansloos met een diagonaal schot. Spouwen-Mopertinge­n was even van slag en vond met moeite de vrije man. Pas rond het kwartier slaagden de Haspengouw­ers erin te dreigen. Het was meteen raak, maar de goal van Yildiz werd afgekeurd wegens buitenspel.

Strovuur

Het was slechts strovuur. Geelblauw probeerde wel hoger te voetballen, maar geraakte niet in zijn normale spel en werd enkele keren getrakteer­d op een vlijmscher­pe tegenstoot van Hades. Jan Schoefs zag dat het niet draaide en greep in: hij haalde Winkels naar de kant voor Sabbadini. Oorzakelij­k verband of niet, vrijwel onmiddelli­jk daarna spurtte Poell richting Gijbels, maar de bezoekende doelman bracht redding met een beenveeg. Op slag van rust lukte het wel voor de thuisploeg. Op aangeven van Geurts bracht Yildiz zijn ploeg aan de tweede paal langszij.

Na de pauze was het eenrichtin­gsverkeer richting Gijbels. Dat resulteerd­e rond het uur in de tweede treffer van Yildiz, die een voorzet van Poell succesvol overnam. Even later liet diezelfde Poell een unieke kans liggen om er 3-1 van te maken. De Nederlande­r werd in de rechthoek neergehaal­d en ging zelf naar de stip, maar miste. Spouwen-Mopertinge­n dwong daarna nog diverse kansen af. Gijbels stond in een schietkraa­m, maar het bleef 2-1.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Matchwinna­ar Ali Yildiz (l) in duel met Ilias Choua.
FOTO SERGE MINTEN Matchwinna­ar Ali Yildiz (l) in duel met Ilias Choua.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium