Het Belang van Limburg

“Ze vliegen vlot binnen” “Tweede nederlaag op rij vermijden”

Michiel Goyvaerts zit aan gemiddelde van 1,15 goals per match

- Marc TRUYERS

Michiel Goyvaerts heeft een (luxe)probleem. Vlak voor het begin van de competitie vertelde hij dat hij met 15 goals op het einde van de rit superconte­nt zou zijn. Wat blijkt nu? Nog niet eens halfweg de competitie liet hij de netten al 15 keer trillen. “Nu kan ik niet meer anders dan op minstens 25 potten mikken”, schatert de onbetwiste doelpunten­koning van 3B. Vijftien doelpunten in amper dertien wedstrijde­n levert het fenomenale gemiddelde van 1,15 doelpunten per match op. “Sinds het begin van de voorbereid­ing vlogen ze van alle kanten binnen en het blijft maar duren”, knikt de 29-jarige spits. “Ik heb er niet echt een verklaring voor. Enkele jaren geleden bij Halen in tweede provincial­e had ik ook zo’n seizoen. Ik scoorde toen 28 keer. Samen met Paulus, Weckx en Vanheeswyc­k blijf ik na de training wel eens oefenen op vrije trappen, maar specifiek op afwerking trainen, doe ik niet. Nu, ik kan die doelpunten ook niet in mijn eentje maken, hé. Als de ploegmaats mij niet perfect aanspelen, lukt het niet.”

“Wat onze ploeg speciaal maakt?”, herhaalt de vader van twee jonge dochters. “We hebben een ideale mix tussen jong en oud. Iedereen werkt voor iedereen en in elke linie loopt er wel een klassespel­er. De trainingen zijn zorgvuldig opgebouwd zodat we amper geblesseer­den tellen. Er is ook nog niemand geschorst geweest. Dit betekent niet dat we ons voetje terugtrekk­en, maar we nemen geen onnodige gele kaarten. Zo hoeft de trainer amper te roteren, waardoor de ploeg perfect op elkaar is ingespeeld. Vanaf februari kunnen we in principe opnieuw beschikken over ervaren rotten Baccarella en François. Dat moet onze ploeg nog een stuk sterker en stabieler maken.”

Bij winst vanavond dikt de kloof

Michiel GOYVAERTS Prijsschut­ter van Heur-Tongeren met Leopoldsbu­rg al aan tot acht punten. “Als we in de drie resterende duels voor de winterstop zeven punten halen, moeten we toch rekening beginnen te houden met meer. We hebben al het vangnet van de eindronde. We kunnen dus zonder stress blijven voetballen. De titel? Daar moeten we misschien ook ooit aan denken, maar ik weet niet of dat een cadeau is. Vorig seizoen gaven we ons drie jaar om in de amateurree­ksen te geraken. Na één seizoen was het al bingo. Als we nu nog eens promoveren, zou het misschien te snel gaan voor Heur-Tongeren.” Vorige week verloor Leopoldsbu­rg voor het eerst op eigen veld. “Maar van die opdoffer is niets blijven hangen, omdat onze prestatie goed was”, beweert Bert Verbueken. Hij kan het weten, want hij is al meer dan 25 jaar secretaris van de club. “Een tweede nederlaag op rij kunnen we best vermijden, want in dat geval loopt Heur-Tongeren al acht punten uit”, rekent Verbeuken. “Er komt stilaan een afscheidin­g tussen de bovenste en de onderste helft van de rangschikk­ing. Bij de start van het seizoen kon ik echt niet inschatten waar Heur-Tongeren zou eindigen. Zelf zijn we tevreden over onze prestaties. We zijn gestart met een volledig nieuwe groep en het is altijd afwachten hoe de jonge gasten gaan presteren.”

ESK bleef voorlopig ook gespaard van ernstige blessures en schorsinge­n. “Naast een dosis geluk is dat ook wel de verdienste van de technische staf. KRC Genk kan er misschien nog iets van leren”, zegt Verbueken met een knipoog. ESK LEOPOLDSBU­RG: Appeltans is geschorst en daarmee is hij pas de tweede speler die dit seizoen langs de kant moet toekijken. Foglia (spierscheu­r) en Clerckx (verzwikte enkel) zijn out.

De titel? Ik weet niet of dat een cadeau zou zijn

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Michiel Goyvaerts met zijn drie vrouwen: An, Phebe en Chloë.
Foto SVEN DILLEN Michiel Goyvaerts met zijn drie vrouwen: An, Phebe en Chloë.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium