Het Belang van Limburg

“Voorlopig de schade beperken”

DANIEL NASSEN probeert Hoeperting­en weer in eerste te houden

- Jos CASTERMANS

Daniel Nassen is deze week aan z’n tweede passage bij Hoeperting­en begonnen. Zoals in het seizoen 2015-2016, toen hij ook van Kicken overnam, staat de dorpsclub op de voorlaatst­e plaats. Het lukte Nassen toen op de laatste speeldag Hoeperting­en in eerste te houden (meer gewonnen matchen dan Gruitrode) en dat gaat hij nu opnieuw proberen. De Vlijtingen­aar vat z'n moeilijke opdracht zondag aan op het terrein van… jawel, Vlijtingen. “Ik kan te voet gaan”, zegt Nassen.

Je hebt niet lang moeten nadenken om Hoeperting­en over te nemen?

“Eén dag. Na Wellen had ik nood aan rust in mijn hoofd. Ik heb verschille­nde ‘telefoons’ naast me neergelegd. Maar nu ben ik akkoord gegaan om twee redenen. Eén: Hoeperting­en is een fijne club met fijne mensen, en twee: ik ken de spelersgro­ep voor tachtig procent.”

Je zag je nieuwe club zondag tegen Melo. Denk je dan niet: dit is onnoemelij­k zwak?

“Qua inzet was het voorbeeldi­g. De match zat op slot tot Hoeperting­en cadeaus ging uitdelen. Zeker heeft dat met inhoud te maken, maar niet vergeten dat Marroccoli, Stoffels, Stieners en Billen er niet bij waren. Toch een brok ervaring. Bovendien speel je op een barslecht veld. Dan mag je bij het uitvoetbal­len geen risico's nemen. Het alternatie­f is de bal naar voor jagen, maar dan moet je hem vooraan kunnen bijhouden.”

Dat wordt dus voorlopig schade beperken?

“Ja, tot na Nieuwjaar. Intussen trachten we

Daniel NASSEN De nieuwe T1 van

Hoeperting­en een blok te zetten. Zondag recuperere­n we Marroccoli en Lemmens, en Billen misschien ook. Stieners was vorig seizoen heel verdienste­lijk. Hij scoorde ook regelmatig. Zijn scheur is genezen, maar we mogen geen risico's nemen. En Stoffels moet normaal onze nummer tien zijn.”

Je blijft optimistis­ch?

“Zeker. De kloof is overbrugba­ar. Bepaalde jongens moeten meer brengen. Geerts beseft dat. Hij werkt er ook aan. En Kipoy doet ritme op. Sommigen moeten hun vertrouwen terug vinden.”

Precies in Vlijtingen herneem je?

“Ik woon terug in Vlijtingen, ben hier begonnen als speler, mijn broer Bertho ook en ik ben hier trainer geweest. Financieel hebben ze moeten inbinden Toch brengen zij een behoorlijk elftal tussen de lijnen. Men heeft gekozen voor veel jongens uit de streek en dat trekt aan. Zoals Hoeperting­en hebben zij geen grote sponsors. Met activiteit­en proberen zij het budget rond te krijgen en daar heb ik respect voor. Zondag gaan we er proberen een goed figuur te slaan Met een goede organisati­e en misschien een tikje geluk kunnen we hier wel iets rapen.”

 ?? FOTO MICHEL STEENSELS ??
FOTO MICHEL STEENSELS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium