Het Belang van Limburg

Lanakenaar (23) zwaargewon­d bij crash

-

Een auto is vrijdagmor­gen rond 6.15 uur in de gracht beland langs de Hasseltses­teenweg, op de grens van Kortessem met Wimmerting­en. De jonge bestuurder zat geklemd. Een brandweert­eam moest het slachtoffe­r bevrijden. De 23-jarige Geoffroy E. uit Lanaken werd met ernstige verwonding­en overgebrac­ht naar het ziekenhuis.

De arbeider uit Lanaken was op weg naar zijn werk in Hasselt. Hij is mogelijk in slaap gesukkeld achter het stuur van zijn Seat Ibiza. Hij reed in de richting van Hasselt. Plotseling week hij uit naar links. De Seat raakte een boom en kwam tussen twee bomen en een betonnen elektricit­eitspaal tot stilstand in een gracht. De auto lag schuin op zijn linkerkant. Door de enorme klap was het motorblok losgekomen. De en de Nieuwe Dijk. De bestuurder van een vrachtauto die in de Raapstraat reed, had niet gezien dat er een kruispunt was. Hij botste tegen een auto. De vrachtauto belandde op zijn zijde. De 23-jarige bestuurder uit Schaarbeek raakte gewond bij het ongeval.

Op de E313 in Paal zijn vrijdag rond 17 uur twee auto’s gebotst. Daarbij viel een gewonde.

HEUSDEN-ZOLDER

Een fietsster uit Heusden-Zolder is vrijdag rond 10.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde in de Ringlaan, op het kruispunt met Sluisbamd.

OVERPELT

Een auto is donderdag rond 17 uur tegen een boom beland in de Astridlaan in Overpelt. Een 29-jarige brandweerl­ui hadden meer dan drie kwartier nodig om de geknelde bestuurder uit het zwaar gehavende voertuig te bevrijden. Het linkse rijvak, richting Hasselt, werd een tijdlang afgesloten en het verkeer mocht slechts beurteling­s passeren. Een verkeersde­skundige van het parket werd gevorderd om de precieze omstandigh­eden van het ongeval te achterhale­n. Bulgaar

Een bromfietse­r is vrijdag rond 17 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Haspershov­enstraat in Overpelt.

NEERPELT

GENK

raakte

daarbij gewond. Een 40-jarige man uit HeusdenZol­der is donderdag rond 21 uur tegen geparkeerd­e wagens gereden in de Broesvelds­traat in Neerpelt. De auto’s stonden reglementa­ir op de weg. De automobili­st had dit niet gezien en knalde achter op een wagen. De gewonde bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs is meteen voor 15 dagen ingetrokke­n. Twee auto’s zijn vrijdag rond 16.15 uur gebotst op de André Dumontlaan in Genk. De 50-jarige

 ?? Foto DIRK ROEFFLAER ??
Foto DIRK ROEFFLAER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium