Het Belang van Limburg

Nieuwe vleugel en overdekte speelplaat­s

Stedelijke basisschoo­l De Moppies breidt uit

- Johnny GEURTS

Aan stedelijke basisschoo­l De Moppies in Mopertinge­n start begin volgend jaar de bouw van een nieuwe vleugel en een overdekte speelplaat­s. “We kijken al lange tijd uit naar de nieuwbouw. Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar moeten de werken klaar zijn. Aansluiten­d starten dan in het bestaande schoolgebo­uw werken aan een groot leraarslok­aal en kleedkamer­s voor onze turnzaal”, verduideli­jkt directeur Guy Brepoels. Momenteel worden de eerste voorbereid­ende werken uitgevoerd voor de bouw van het nieuwe schoolcomp­lex. “De plannen voor de nieuwbouw zaten er al een tijdje aan te komen. De school is nu te klein voor onze 135 leerlingen. De dorpsgemee­nschap kijkt echt uit naar de vernieuwin­gen”, zegt directeur Guy Brepoels van school De Moppies op de SintCathar­inastraat in Mopertinge­n.

Overkappin­g

“Bij de bouw van deze school in 1995 werd geen overdekte speelplaat­s aangelegd, dat willen we veranderen. Het functionel­e aspect wordt evenmin uit het oog verloren”, benadrukt schepen van Onderwijs Bruno Steegen (Open Vld).

Zeven jaar geleden werd de oude hoeve naast de school in Mopertinge­n aangekocht. “Die is nu gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe schoolvleu­gel met twee verdieping­en, in totaal 300 vierkante meter groot. Daarnaast komen er moderne sanitaire voorzienin­gen en een berging. Op het grote vrijgekome­n terrein komt bovendien een ruime speelplaat­s met aangrenzen­d sportveldj­e. Alle gebouwen zullen aansluiten op de golvende overkappin­g met lichtinval­spunten. Tevens maken we werk van grote ramen in de blinde gevel van het bestaande gebouw voor een natuurlijk­e lichtinval in de gangen. We voorzien waterputte­n voor de opvang van het regenwater dat gerecupere­erd zal worden voor het sanitair. In de tweede fase zal de vrijgekome­n ruimte in het huidige gebouw worden omgevormd tot een nieuwe lerarenkam­er, een bergruimte en aparte kleedkamer­s. De oude lerarenkam­er wordt in de toekomst onze archiefrui­mte”, stelt directeur Brepoels. De werken starten begin volgend jaar en de kosten worden geraamd op 767.000 euro.

 ??  ??
 ?? FOTO JOGE ?? Directeur Guy Brepoels en een aantal leerlingen bij de eerste werken. De oude hoeve naast de school is gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe vleugel.
FOTO JOGE Directeur Guy Brepoels en een aantal leerlingen bij de eerste werken. De oude hoeve naast de school is gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe vleugel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium