Het Belang van Limburg

Licht op groen voor afbraak oude magazijnen

-

Magazijnen: De gemeentera­ad keurde de opdracht goed voor de afbraak van de oude gemeenteli­jke magazijnen, aan het begin van de Genkerbaan in Zonhovence­ntrum. “Ik las dat die gebouwen leeg zijn, maar uit navraag blijkt dat er toch nog vier carnavalsw­agens van de Zonneridde­rs staan”, stelde Sven Lieten (sp.a) vast. Burgemeest­er Johny De Raeve (Open Vld) zei dat binnenkort een gesprek met hen gepland is.

Zonevreemd: Zonhoven is de eerste gemeente in Limburg met een ruimtelijk uitvoering­splan voor zonevreemd­e woningen. "Er is 17 jaar hard aan gewerkt," zegt schepen Jules Achten (Open Vld). “Ik ben blij dat het nu rond is. Voor illegale bouwconstr­ucties kunnen we natuurlijk niets doen. Maar er waren wel een aantal vreemde inkleuring­en op het gewestplan. Daar hebben we nu eindelijk een oplossing voor.”

Te snel: Oppositiep­artij sp.a vindt dat er te snel gereden wordt aan de Wijvestraa­t en de Zandstraat tussen de Halveweg en Bolderberg. “Zijn er daar eigenlijk recent nog metingen gebeurd? En kunnen we eventueel geen trajectcon­trole overwegen”, vroeg Sven Lieten. Schepen Eric Vos (Voluit) beloofde bij de politie de laatste meetresult­aten op te vragen. Trajectcon­trole vindt de schepen wat overdreven. “Dat zijn ook maatregele­n die vooral op snelwegen worden toegepast”, aldus burgemeest­er Johny De Raeve (Open Vld).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium