Het Belang van Limburg

Paddington 2

-

doen en heb geprobeerd zo veel mogelijk van mezelf in het beertje te leggen. Op goede dagen verdween ik in die rol en kon ik het cynisme en de vooroordel­en die ikzelf nu eenmaal heb als 41-jarige man, helemaal vergeten. Mijn stem klinkt via Paddington iets hoger dan normaal, het is nu eenmaal een jonge beer maar het is niet echt een hoog stemmetje.”

Culture Club

Het tweede seizoen van ‘Culture Oordeel:

Regie: Paul King

Cast: Ben Whishaw, Hugh Grant, Hugh

Bonneville, Brendan Gleeson e.a. Verhaal: Beertje Paddington wil een boek over Londen kopen voor zijn tante Lucy. Maar een extreem narcistisc­he acteur (Grant) steelt het boek en schuift de schuld in de schoenen van Paddington. Het beertje moet voor jaren de cel in. Plus: Het gebeurt maar af en toe dat een sequel het origineel overtreft, maar ‘Paddington 2’ is in alle opzichten een topper. Zowel het handige script, de virtuoze regie, als de slapstick vormen een krachtig geheel dat jong en oud zoet zal houden. Grant, Gleeson en de roze boevenunif­ormen stelen de show.

Min: ‘Paddington 2’ is een extreem klassieke, naïeve en brave familiefil­m die je wil doen geloven dat er geen echt slechte mensen bestaan en dat de wereld een heerlijke plaats is. Voor heel even mag dat wel eens. Club’, waar Bent Van Looy met hart en ziel aan meewerkt, is intussen afgelopen op tv maar gaat op de radio en online nog door. Over een derde seizoen is nog niets beslist. “Ik hoop dat er een vervolg komt. Ik heb leuke dingen mogen doen: op Texel in de schrijvers­hut van Jan Wolkers gezeten en in Rome de vrouw ontmoet die voor Pier Paolo Pasolini het laatste avondmaal heeft bereid. Wat is er leuker dan mensen warm maken voor mooie dingen?” De tegenvalle­nde kijkcijfer­s mogen volgens hem geen argument zijn om ermee op te houden. “Het is niet omdat voetbal een veelvoud van de kijkers trekt, dat het daarom meer belang heeft. Kunst is een van die dingen die maken dat we mens zijn.”

Begin januari vertrekt Van Looy voor een maand naar Los Angeles om een nieuwe plaat te maken. ‘Paddington 2’ is dit weekend in avant-première in Kinepolis, Euroscoop, UGC Lommel, The Roxytheatr­e en Cinema Cameo

X

 ??  ??
 ?? BELGA
FOTO ?? Beertje Paddington verricht allerlei karweitjes om zijn tante in Peru een boek te kunnen schenken.
BELGA FOTO Beertje Paddington verricht allerlei karweitjes om zijn tante in Peru een boek te kunnen schenken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium