Het Belang van Limburg

Steinhoff Internatio­nal zwiert CEO buiten

-

Het DuitsZuid-Afrikaanse woonwinkel­concern Steinhoff Internatio­nal heeft CEO Markus Jooste doen vertrekken na berichten over onregelmat­igheden in de cijfers. Steinhoff is na Ikea het grootste woonwinkel­bedrijf van

Europa, en actief in de hele wereld.

De van oorsprong Zuid-Afrikaanse ondernemin­g bezit tientallen ketens, zoals Conforama en Poco, vooral op het gebied van meubels, bedden en matrassen. Zo’n 130.000 mensen werken bij de woongigant. De raad van bestuur van Steinhoff meldde dinsdagavo­nd dat er ‘onregelmat­igheden in de boekhoudin­g’ zijn aangetroff­en. De publicatie van de jaarcijfer­s voor 2017 is tot nader order uitgesteld. De koers van het aandeel, genoteerd in Johannesbu­rg en Frankfurt, dook gisteren met 60 procent naar beneden.

Benzine wordt vandaag goedkoper

Benzine tanken wordt vandaag goedkoper, zo blijkt woensdag uit een mededeling van de federale overheidsd­ienst Economie. De maximumpri­js voor benzine 95 E10 daalt met 2,2 cent per liter tot 1,4190 euro per liter. De maximumpri­js voor benzine 98 E10 daalt dan weer met 2,6 cent per liter tot 1,4910 euro per liter. Aanleiding voor de prijsdalin­g zijn de goedkopere olieproduc­ten op de internatio­nale markten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium