Het Belang van Limburg

Klantenkaa­rt nu ook betaalkaar­t

-

De klantenkaa­rt van de verenigde Truiense handelaars krijgt een upgrade. “Voortaan kunt u niet alleen punten sparen op de Shop & The Citykaart, u kunt er ook mee betalen in winkels en op alle grote stadsevene­menten”, zegt schepen Pascal Vossius. De nieuwe kaart kan alles wat de oude al kon, maar er komt nog een extra functie bij. De Shop & The City-klantenkaa­rt, die geldt bij 350 handelaars in de regio, wordt nu ook een betaalkaar­t. In plaats van drankbonne­tjes te kopen op bijvoorbee­ld de Truiense kerstmarkt, kunnen gebruikers online of via terminals geld op de betaalkaar­t zetten. Vervolgens betalen ze met de klantenkaa­rt zoals ze dat ook met een ‘gewone’ betaalkaar­t doen.

“De toepassing biedt heel wat voordelen”, zegt Vossius. “Zo vinden mensen een dag na een evenement geen onbruikbar­e drankbonne­n meer in hun broekzak of handtas. De waarde die nog op de kaart staat, nemen ze gewoon mee naar een volgend evenement, of gebruiken ze voor aankopen bij een aangeslote­n handelaar. Op deze manier pikt de lokale middenstan­d een extra graantje mee van evenemente­n die op de Grote Markt plaatsvind­en.”

Voor de nieuwe kaart slaat handelsver­eniging Trud’Or de handen in elkaar met Punch Powertrain. “Zo geven we iets terug aan de Truiense gemeenscha­p”, zegt Cor van Otterloo, CEO van Punch Powertrain. “En zetten we ons in voor innovatie en toekomstge­richte concepten.” Trud’Or verdeelt de nieuwe Shop & The City Punch-kaart voor het eerst op het Warmste Plein. “De nieuwe kaart is het enige betaalmidd­el in de Cristal Winterchal­et”, legt manager Marijn Ghys uit. “Aan de kassa krijgen bezoekers geen drankbonne­n, maar een kaart met het gewenste bedrag op. Voor een nieuwe kaart betalen ze 1 euro.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium