Het Belang van Limburg

‘Bad Trip’: “Vettige grappen, los erover”

-

Sinds een paar dagen maakt de Vlaamse filmkomedi­e ‘Bad Trip’ de bioscopen onveilig. De film doet een beetje denken aan ‘New Kids’: vier losers die niet goed weten van welk hout pijlen maken en die opgescheep­t worden met een partij van zestien kilo coke die ze binnen één week verkocht moeten krijgen. Jonas Van Geel, Gene Bervoets, Tom Audenaert en Ben Segers hebben zich op de set geweldig geamuseerd maar het is de vraag of zij die stemming op het cinemapubl­iek kunnen overbrenge­n.

Hun personages delen een loft. Niet – zoals in de fameuze film van Erik Van Looy en Bart De Pauw – om er hun minnaresse­n te kunnen ontvangen, maar gewoon om de kosten te delen. De film werd in Antwerpen gedraaid door Dries Vos, bekend van ‘Biker Boys’ en ‘Allemaal Familie’. “Het is een film met een hoek af,” zegt Ben Segers. “Mijn personage is een puber van 40 jaar, een grote mond, veel uitgaan en drinken en feesten maar voorts een gast die veel stommiteit­en begaat.”

‘The Hangover’

Tom Audenaert speelt de tegenpool: verlegen met vrouwen, een nerd die nooit buiten komt. “Eigenlijk speelt Jonas nog de meest normale van ons vier. Hij heeft een vriendin en onder haar invloed staat hij op het punt om volwassen te worden,” legt Ben Segers uit. “Maar dan wordt hij opgezadeld met die enorme partij drugs waar hij geen raad mee weet. Het is het soort Vlaamse film dat nog niet eerder gemaakt werd, het doet denken aan ‘The Hangover’, dat soort humor. Veel actie, flitsend, met vettige grappen, los erover.” “Het is een film die je op een zaterdagav­ond gaat bekijken nadat je eerst met enkele maten pinten bent gaan pakken,” vult Tom Audenaert aan. “De meest excentriek­e van de vier mannen wordt gespeeld door Gene Bervoets, een ex-légionnair­e die het allemaal al wel gezien heeft en op momenten dat de anderen in hun broek doen van de schrik nog altijd ijzig kalm blijft en de droogste opmerkinge­n maakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium