Het Belang van Limburg

EXIT MERTENS

Napoli uitgeschak­eld na verlies tegen Feyenoord FEYENOORD - NAPOLI 2-1

- Gert GYSEN

Geen Dries Mertens meer in de Champions League. Napoli kon zelfs niet winnen tegen Feyenoord, een ploeg die nog geen enkel punt pakte. De Italianen verdwijnen zo met het schaamrood op de wangen van het kampioenen­bal. Gelukkig voor Mertens is er nog het vangnet van de Europa League. Na de zege op de vorige speeldag tegen Shakhtar Donetsk was de hoop op kwalificat­ie weer opgelaaid bij Napoli. Maar als je op de laatste speeldag niet kunt winnen tegen een ploeg die tot voordien nog geen enkel punt had geraapt in de Champions League, dan kan je moeilijk aanspraak maken op kwalificat­ie. Feyenoord had niets meer te winnen en voor Napoli was het een wedstrijd op leven en dood. Maar zo zag het er niet uit. Mertens en co kenden nochtans een goede start met al na anderhalve minuut de 0-1-voorsprong via Zielinski. Maar nog voor het halfuur zorgde Jorgensen voor de gelijkmake­r bij Feyenoord. Na de rust gaven de Italianen met een bleke Mertens nooit de indruk dat ze nog iets konden forceren. Meer zelfs: Feyenoord kon met tien man in extra tijd nog de overwinnin­g binnenhale­n dankzij een doelpunt van St. Juste.

City focust op derby

Napoli heeft het dus zelf verprutst, maar ook al hadden de Italianen deze wedstrijd gewonnen, dan nog waren ze veroordeel­d tot het spelen van de Europa League. Want Manchester City verloor zijn eerste wedstrijd van dit seizoen: 2-1 op het veld van Shakhtar Donetsk. Met een halve B-ploeg. Zo bracht Guardiola met Phil Foden de jongste Engelsman ooit - 17 jaar en 192 dagen - aan de aftrap van een Champions Leagueweds­trijd. Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany zaten niet eens in de kern. City was al zeker van de groepswins­t, waardoor de focus overduidel­ijk op de Manchester Derby van zondag ligt.

Monstersco­re Liverpool

Liverpool won - zonder Simon Mignolet, tijdens de Champions League steevast op de bank - voor de tweede keer deze campagne met 7-0, na onder andere een hattrick van Philippe Coutinho. Dit keer was Spartak Moskou het slachtoffe­r. Daardoor mag ook FC Sevilla naar de volgende ronde.

 ??  ??
 ?? Foto BELGAIMAGE ?? Dries Mertens kon zijn stempel niet drukken.
Foto BELGAIMAGE Dries Mertens kon zijn stempel niet drukken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium