Het Belang van Limburg

Tweehonder­dduizend Amerikanen op de vlucht voor vlammenzee LA

-

LOS ANGELES - Paris Hilton, Lionel Richie en andere wereldster­ren moesten de voorbije dagen op de loop voor een verzengend­e vuurzee die de omgeving van Hollywood bedreigde. In totaal zijn zo’n 200.000 Californië­rs sinds zondag moeten vluchten. Gisteravon­d waren de branden nog steeds niet onder controle. En dat terwijl een zware orkaan op komst is. “De vuurzee in L.A. is vreselijk. Mijn huis wordt nu ontruimd om mijn huisdieren te redden”, tweette Paris Hilton gisteren. Zij was niet alleen. Mediamagna­at Rupert Murdoch zag het wijndomein waar hij met echtgenote Jerry Hall woont, deels in de vlammen opgaan. Enkel zijn villa zou nog grotendeel­s overeind staan. Murdoch betaalde destijds 28 miljoen dollar voor het geheel. Zanger Lionel Richie moest een optreden afzeggen om zijn familie te kunnen evacueren. Fotomodel en tv-kok Christine Teigen had dan weer “nooit gedacht dat ze nog eens in het echt het spelletje zou spelen wat ik eerst zou meenemen bij een brand.” Veel meer dan haar dochtertje Luna en een award voor een tv-show kon ze niet meepikken.

Ellenlange files

Zeker 200.000 Californië­rs waren gisteravon­d al op de vlucht voor de vlammen. Die ontstonden zondagavon­d, maar ondertusse­n zijn er al vijf verzengend­e vuurhaar- den, terwijl een kurkdroge wind vanuit de woestijn de vlammen verder aanwakkerd­e. Tientallen scholen moesten de deuren sluiten en op de snelwegen stonden ellenlange files van vluchtende gezinnen. Het vuur rukte ook op naar Bel Air, de besloten wijk waar een aantal van de allerrijks­te sterren wonen, zoals Jennifer Aniston en Jay-Z en Beyoncé.

Veel sterren lieten via twitter weten dat ze aan het bidden waren. Gwyneth Paltrow bijvoorbee­ld. “Moge God onze mooie staat beschermen en de mannen en vrouwen die deze branden bestrijden”, schreef ze. Deze nacht waren de vuurzeeën nog lang niet onder controle. Meer nog: een aankomende orkaan zal de vlammen mogelijk nog aanwakkere­n.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De brandweer slaagt er niet in de vlammenzee onder controle te krijgen, en de komende dagen is er nog een orkaan op komst.
FOTO PHOTO NEWS De brandweer slaagt er niet in de vlammenzee onder controle te krijgen, en de komende dagen is er nog een orkaan op komst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium