Het Belang van Limburg

Nederlands duo gearrestee­rd met tas vol afpersings­geld

-

HECHTEL-EKSEL - Afgelopen weekend zijn in Hechtel-Eksel twee Nederlande­rs gearrestee­rd die op wandel waren met een tas vol geld. Het gaat om de vermoedeli­jke afpersers van een Nederlande­r die aangifte gedaan had van bedreiging­en. Het onderzoek startte nadat het slachtoffe­r uit het Nederlands­e Budel-Schoot, net over de grens met Hamont-Achel, bij de Nederlands­e politie had gemeld dat hij benaderd was door een afperser. Die laatste had van de Budelnaar geëist om een grote som geld over te maken. Gebeurde dat niet, “dan zou er brand gesticht worden.”

Hechtel-Eksel

Het slachtoffe­r moest een tas met een grote som geld op een bepaalde plaats en afgesproke­n moment neerzetten. De gekozen locatie lag in HechtelEks­el, waarop de Nederlands­e politiedie­nsten de Belgische collega’s inlichtten. De overdracht vond afgelopen zondag plaats, leden van de federale gerechteli­jke politie konden vanop afstand zien hoe twee mannen de achtergela­ten geldtas oppikten. Niet veel later grepen ze in en arresteerd­en ze het duo. Het gaat om een 33-jarige man uit Venlo en een Nederlande­r van 46 jaar zonder bekende woonplaats. De politie nam hen mee voor verhoor.

Verder onderzoek

Nadat ze een verklaring hadden afgelegd, werden ze gearrestee­rd en woensdag dan overgedrag­en aan de recherche van het district Helmond. Daar wordt de afpersings­zaak verder opgevolgd en onderzocht wat de rol van de twee aangehoude­n mannen is. Het is nog niet duidelijk in welke mate ze betrokken zijn bij de afpersing en bedreiging en evenmin is bekend of de betrokkene­n aan het criminele milieu gelinkt kunnen worden. Waarom in Hechtel-Eksel werd afgesproke­n, is niet geweten. Bijkomende aanhouding­en worden niet uitgeslote­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium