Het Belang van Limburg

Tieners met geladen kalasjniko­v blijven in cel

- Sam REYNTJENS

ANTWERPEN/HEUSDEN-ZOLDER - Twee Antwerpse tieners bij wie afgelopen weekend tijdens een BOB-controle in Heusden-Zolder een kalasjniko­v in de auto werd gevonden, blijven in de cel. De speurders zoeken uit wat het duo met een schietklaa­r oorlogswap­en ging doen. Terwijl ze aan een politiepat­rouille probeerden te ontkomen, reden chauffeur Quincy S.G. (19) uit Deurne en zijn passagier George O. (19) zich in HeusdenZol­der vast in een BOB-controle. Aangezien het duo al een tijd rond reed in de buurt, beslisten de agenten over te gaan tot een grondige controle.

Niet zonder resultaat; de auto waarmee de jonge Antwerpena­ren op pad waren, was volgens onze informatie gestolen. In de koffer trof de politie een kalasjniko­v aan, geladen en klaar om te gebruiken. In de wagen werden ook bivakmutse­n gevonden. De twee tieners werden opgepakt en zitten sinds het weekend in de gevangenis in Antwerpen. Gisteren besliste de raadkamer dat ze nog een maand aangehoude­n blijven op verdenking van bendevormi­ng en verboden wapenbezit. “Mijn cliënt was passagier”, zegt advocaat Ergun Top, die voor George O. optreedt. “Hij weet niet waarom die spullen in de auto lagen.” De advocaat van Quincy S.G., meester Thomas Gillis, wilde geen commentaar geven. De twee betrokkene­n zelf houden de lippen stijf op elkaar.

Ontsnapt uit Mol

Beide jongemanne­n zijn niet aan hun proefstuk toe wat politiever­horen betreft. Zowel George O. als Quincy S.G. kwamen in het verleden al meermaals in aanraking met het gerecht. O. was als minderjari­ge volgens onze info betrokken bij overvallen en diefstalle­n. S.G. sierde op zijn beurt al meermaals de kolommen in de krant. Hij werd als 17-jarige klemgerede­n in een gestolen auto in Deurne, in de auto lagen toen een mes en een bivakmuts. Drie maanden na de arrestatie ontsnapte S.G. met twee kompanen uit de jeugdinste­lling van Mol nadat ze een begeleider overmeeste­rd hadden. Hij gaf zich pas aan toen hij meerderjar­ig geworden was. Vorige maand nog werd S.G. in de rechtbank verwacht voor een dossier rond cocaïnehan­del, hij stuurde zijn kat en riskeert nu 18 maanden cel. Ook voor enkele feiten die hij als minderjari­ge pleegde, riskeert hij nog vervolging.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium