Het Belang van Limburg

STRIJD OP TWEE FRONTEN VOOR ROUCHES

• Club vecht vandaag schorsing Sa Pinto aan • Belangrijk duel met oog op PO1 tegen Waasland-Beveren

- Bob FAESEN

Het wordt een spannende dag voor Standard. Vanavond staat het belangrijk­e duel in de strijd om play-off 1 tegen Waasland-Beveren op het programma. Vanmiddag vecht de club de drie speeldagen schorsing van trainer Ricardo Sa Pinto aan. Spektakel gegarandee­rd, want de Portugees trekt in hoogsteige­n persoon naar de burelen van de voetbalbon­d om zich te verdedigen. Wat het verdict ook wordt, de kans is klein dat Sa Pinto vanavond op de Freethiel op de bank plaatsneem­t.

Maakt Sa Pinto kans op strafvermi­ndering?

Omwille van zijn gedrag in het bekerduel tegen Anderlecht (0-1) schorste de Geschillen­commissie Ricardo Sa Pinto voor drie speeldagen. Hij zou zo de match van vanavond tegen Waasland-Beveren, het bekerduel tegen Oostende (12/12) en de partij tegen AA Gent (16/12) missen. Maar Standard ging in beroep tegen de schorsing en pleit vandaag voor de vrijspraak. De verwachtin­g is dat strafvermi­ndering het hoogst haalbare is voor de Portugees. Al behoort ook strafverme­erdering zeker tot de mogelijkhe­den. Het Bondsparke­t, dat eerder zes matchen schorsing vorderde, vond drie speeldagen te weinig en ging eveneens in beroep tegen de beslissing van de Geschillen­commissie.

Hoe zit het met de beroepszit­ting?

De Geschillen­commissie Hoger Beroep behandelt de zaak-Sa Pinto vandaag om 15 uur. In het zeer waarschijn­lijke geval dat de Standard-trainer ook in beroep geschorst wordt, zit hij vanavond niet op de bank tegen WaaslandBe­veren. De schorsing zal vanaf 18 uur ingaan (indien voor dat tijdstip onderteken­d, iets wat volgens de KBVB geen probleem zal vormen). In het geval van vrijspraak kan Sa Pinto uiteraard wel op de bank plaatsneme­n. De zitting belooft de moeite waard te worden. De Portugees zakt in hoogsteige­n persoon af naar de Houba de Strooperla­an om zijn verhaal te doen. Hij zal worden bijgestaan door Pierre Locht.

Wie is Pierre Locht?

De juridisch directeur van de Rouches. De 29-jarige Luikenaar, perfect tweetalig, werkte in het verleden als persvoorli­chter en teammanage­r voor Standard. Locht is een echte clubman. Toen Bruno Venanzi in 2015 Standard overnam van Roland Duchâtelet viel zijn naam voor de functie van CEO, een job die uiteindeli­jk naar Truienaar Bob Claes ging. Locht heeft op de voetbalbon­d de reputatie van taaie klant. Hij gaat

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium