Het Belang van Limburg

Vraag van 1 miljoen

-

Een blondje doet mee aan het tv-programma ‘De vraag van 1 miljoen euro’.

Zegt de presentato­r tegen het blondje: “U hebt al 500.000 euro, u hebt geen jokers meer, maar als u het antwoord op de volgende vraag weet, dan wint u 1 miljoen. Geeft u echter een fout antwoord, dan gaat u terug naar het begin en slechts 16.000 euro. Bent U er klaar voor?” Blondje: “Natuurlijk, kom maar op met de beslissend­e vraag.” Presentato­r: “Goed, hier komt dan de vraag voor 1 miljoen. Welke van de volgende vogels bouwt geen nest? a) de duif b) de mus c) de koekoek d) de merel.

Denk eraan, het gaat om 1 miljoen euro.” Blondje (na lang nadenken): “Da’s makkelijk, het is c, de koekoek.” “Weet u zeker dat het de koekoek is, want u zet zo maar eventjes 1 miljoen euro op het spel. Mag ik dat als definitief antwoord?” Blondje: “Ja, ik weet heel zeker dat het de koekoek is.”

Presentato­r: “U koos voor c, de koekoek bouwt geen eigen nest en dat is helemaal goed. Proficiat, u hebt 1 miljoen euro gewonnen.” s’ Avonds na de show gaat het blondje nog ergens iets drinken met haar vriendin. Als ze allebei zo aan hun champagne zitten te nippen, vraagt de vriendin: “Zeg meisje, nog eens proficiat, maar luister eens, hoe wist jij dat eigenlijk, die vraag over die vogels daarnet? Hoe wist jij dat het de koekoek was?”

Blondje: “Oh dat was heel gemakkelij­k, dat weet toch iedereen: de koekoek bouwt geen nest, die woont toch in een klok.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium