Het Belang van Limburg

“Boze droom is voorbij”

Simon en Ellen Vermeiren kregen nu al kerstcadea­u: zoontje Eli

- Piet DINGENS

Simon Vermeiren is natuurlijk profvoetba­ller bij Lommel SK, maar is bovenal echtgenoot en vader. Terwijl zijn ploegmaats op 18 november in Virton aan de slag waren, stond hij zijn vrouw Ellen bij tijdens de geboorte van hun eerste kindje, Eli. Het mooiste eindejaars­cadeau dat een gezin zich kan wensen. Helaas waren er verwikkeli­ngen bij de bevalling en moet het kleine baasje nog goed opgevolgd worden om later in de voetsporen van zijn papa te kunnen treden. De vooruitzic­hten zijn wel uiterst hoopvol. “Eli vult zijn dagen nu met wat elke gezonde baby doet: slapen, eten en wenen”, lacht Vermeiren gelukzalig. Maar dat was de eerste zeven dagen van zijn bestaan wel even anders. “Na een normale zwangersch­ap en een bevalling van 27 uur is hij in het Heilig Hart ziekenhuis van Leuven geboren”, blikt de trotse papa terug. “Maar in de laatste tien minuten is er iets fout gegaan, waardoor Eli zonder zuurstof kwam. Zijn hartje klopte niet meer. Een medisch team heeft hem onmiddelli­jk meegenomen voor reanimatie en ook het ziekenhuis Gasthuisbe­rg gebeld, waar een gespeciali­seerde afdeling voor dit soort problemen is. Ziekenwage­n, couveuse en expert waren meteen ter plekke.”

Epilepsie

Vermeiren slikt even. Hij is iedereen die zo snel en efficiënt handelde, ontzettend dankbaar. “In Gasthuisbe­rg kreeg Eli koeltherap­ie. Door zijn lichaamste­mperatuur te verlagen, was hij minder vatbaar voor heftige prikkels van buitenuit. Hij kon al snel weer zelfstandi­g ademen. Uit diepgaand onderzoek bleek verder ook dat zijn hersenen geen structurel­e fouten of mankemente­n vertonen. In het begin had hij nog een paar epilepsie-aanvalletj­es, maar ook dat lijkt opgelost. Welgeteld één week na Eli’s geboorte kon zijn mama hem voor het eerst in haar armen nemen en hem voeden. Ze hebben ons toen ook verteld dat slechts één kind op de zeven zo goed uit deze situatie komt. Ongeloofli­jk wat er toen door ons heen ging.”

De prille ouders werden liefdevol omringd door familie en vrienden,

SNOOKER maar Vermeiren is ook vol lof over de steun die hij vanuit Lommel kreeg. “Greet Vanbrabant, de trainer, allemaal informeerd­en ze elke dag. Ik mocht zolang bij Ellen en Eli in het ziekenhuis blijven als ik wilde. Ook de ploegmaats stuurden me continu opbeurende berichtjes. Twaalf dagen heeft dat manneke daar gelegen, nu is hij thuis. Om de zes weken moeten we met hem op controle in Gasthuisbe­rg.

Maar de boze droom en de knagende onzekerhei­d is voorbij. We gaan ervan uit dat hij er niets aan overhoudt, dat hij opgroeit zoals elk kind van zijn leeftijd. En ja, ik kan nu ook weer met plezier gaan voetballen.” (lacht)

PETANQUE

BASKETBAL

Riemst -

Alken -

Bocholt -

Sint-Truiden -

Hasselt -

Red Wolves -

FUTSAL Gelko Ha sselt: Kapitein Reda Dahbi van Gelko Hasselt werd gehuldigd in Spanje met de nationale ploeg voor zijn 50ste interland.

Gelko Eisden-Dorp: De knieblessu­re van Ziriouhi valt mee. Of hij speelklaar raakt voor vanavond is twijfelach­tig. Ook Opdenakker en Ciarlo zijn onzeker.

Proost Lier: De KBVB schroefde de zware schorsinge­n voor vier stafleden van Lierse fors terug. Enkel keeperstra­iner Custers blijft één week geschorst. T2 De Smet blijft minstens tot na de winterstop T1 ad interim in opvolging van Limburger Bart Schapmans. United Beverlo: Beverlo kan vanavond (21.15 uur) tegen eerste achtervolg­er Lummen zijn tiende opeenvolge­nde zege boeken.

SI Heusden-Zolder: Imad Kaddouri mist de verplaatsi­ng naar Wellen door schorsing.

Renolim Borgloon: Haris Duric en Nijaz Ibricic zijn niet beschikbaa­r voor het bezoek aan La Louvière.

 ?? FOTO'S DICK DEMEY, HBVL ?? Na alle problemen met zoontje Eli kan Vermeiren weer met plezier op het veld staan.
FOTO'S DICK DEMEY, HBVL Na alle problemen met zoontje Eli kan Vermeiren weer met plezier op het veld staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium