Het Belang van Limburg

“Waarom moest je dit stom spel uitprobere­n?”

Afscheid van Nieuwerker­kenaar (24) die stierf na wurgspel

- Geert HOUBEN

In de goed gevulde aula van een Tienens uitvaartce­ntrum hebben zaterdag zo’n 200 mensen afscheid genomen van Wesley Denivel (24) uit Nieuwerker­ken. De jongen stierf op 24 december aan de gevolgen van een zogenaamd wurgspel. Op 21 december werd Wesley op de badkamervl­oer bij zijn grootmoede­r thuis aangetroff­en met een spanriem rond zijn hals. Na enkele dagen coma overleed de jongeman, die autisme had en beschikte over het mentale vermogen van een 12-jarige, in het ziekenhuis Gasthuisbe­rg in Leuven.

Carnaval

Een van Wesley’s passies was carnaval. En hij was een graag geziene gast. Niet alleen De Ridders van het Everzwijn uit Lummen waren aanwezig, maar ook carnavalis­ten van andere vereniging­en. Op de tonen van Sierra Madre van de Nederlands­e volkszange­r Stef Ekkel verzamelde­n familie en vrienden bij aanvang van de plechtighe­id rond zijn kist. Op de achtergron­d verschenen foto’s van Wesley de vliegtuige­nliefhebbe­r, Wesley de carnavalis­t en Wesley met de onafscheid­elijke oortjes in. “Nog maar pas bij aangeslote­n, wordt onze vriend ons ontnomen. Wij zullen hem blijven koesteren in onze gedachten. Wij troosten ons dat hij nu op een andere plaats carnaval gaat vieren. Voor Wesley: alaaf”, klonk het afscheidsw­oord van de Ridders van het Everzwijn.

Waarom?

De zwaar aangeslage­n moeder Tina en haar tweede man Wesley Peijffers lieten een brief voorlezen. “We stellen ons de vraag waarom je dit stom spel moest uitprobere­n. Daar gaan wij nooit een antwoord op krijgen. Kerstmis en Nieuwjaar zullen nooit meer hetzelfde zijn. Ik zie je vorige week nog zo vrolijk binnenlope­n. Je had een bloemetje voor me bij omdat ik pas terug uit het ziekenhuis was. Je was zo spontaan, zo lief, zo behulpzaam. Mama weet dat je dit niet hebt gewild en hoopt dat je nu gelukkig bent... Rust zacht. Deze namiddag - na de crematie - ben je terug thuis en je krijgt een mooi plaatsje. Je zal altijd in ons hart blijven.”

 ?? TOM PALMAERS ?? Bij aanvang van de plechtighe­id verzamelde­n familie en vrienden rond de kist van Wesley Denivel (foto inzet).FOTO
TOM PALMAERS Bij aanvang van de plechtighe­id verzamelde­n familie en vrienden rond de kist van Wesley Denivel (foto inzet).FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium