Het Belang van Limburg

Straffe uitspraken

-

Het boek van Michael Wolff over het eerste jaar van Trump lijkt al vóór het verschijne­n het boek van het jaar te worden in de Verenigde Staten. De beweringen van Steve Bannon over de “verraderli­jke vergaderin­g” in de Trump Tower met een Russische delegatie zijn intussen bekend. Maar er staan nog meer straffe uitspraken in het boek.

“Tijdens de verkiezing­snacht werd onverwacht duidelijk dat Trump ging winnen. “Donald Jr zei tegen een vriend dat zijn vader eruitzag of hij een spook gezien had. Melania was in tranen. Steve Bannon zag Trump op een uur tijd evolueren van verward over ongelovig naar verbijster­d. En plots werd hij een man die geloofde dat hij het verdiende - en volledig in staat was - om president van Amerika te worden.”

“Trump kon niet genieten van zijn inaugurati­e. Hij was boos omdat de grootste vedetten hun neus hadden opgehaald voor zijn eedafleggi­ng, ontevreden over het presidenti­eel gastverbli­jf waar hij de nacht had doorgebrac­ht, en hij had zichtbaar ruzie met zijn vrouw die op het randje van een huilbui leek.” Medewerker­s van de First Lady hebben dit verhaal al ontkend.”

“Trump vond het Witte Huis saai en zelfs een beetje eng. Hij liet in zijn slaapkamer - de Trumps zijn het eerste presidenti­ële paar sinds de Kennedy’s dat aparte slaapkamer­s heeft - twee tv’s plaatsen naast degene die er al was, en eiste een slot op de deur, wat tot een korte onenigheid leidde met de veiligheid­smensen, die vonden dat ze toegang tot de kamer moesten hebben.”

President Harry Truman noemde het Witte Huis al “de grote witte gevangenis”.

“Ivanka Trump en haar man Jared Kushner hebben samen beslist elk een rol in het Witte Huis op te nemen tegen het advies van al hun vrienden in. Maar onder elkaar hebben ze ook afgesproke­n dat als de kans zich ooit voordoet, Ivanka een gooi naar het presidents­chap zal doen. De eerste vrouwelijk­e president van de VS zou dan niet Hillary Clinton, maar Ivanka Trump zijn. Steve Bannon was ontzet toen hij dat hoorde.”

“Katie Walsh, de adjunct-stafchef van het Witte Huis, vroeg zes weken na de eedafleggi­ng aan hoofdadvis­eur en eerste schoonzoon Jared Kushner wat de drie prioriteit­en van de president waren. Het antwoord van Kushner: ‘Ja… Daar zullen we het waarschijn­lijk eens over moeten hebben’.”

“Adviseur voor nationale veiligheid Michael Flynn die na minder dan een maand de laan werd uitgestuur­d, had al vóór de verkiezing­en te horen gekregen dat de 45.000 dollar die hem betaald was voor een toespraak in Rusland een probleem konden worden, maar maakte zich geen zorgen: ‘Dat zou alleen maar een probleem worden als we de verkiezing­en zouden winnen’.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium