Het Belang van Limburg

Open na het forfait van Achel

-

vaste waarde is hij er nooit geworden. “Maar van revanchege­voelens zijn geen sprake. Ik heb me er prima geamuseerd en vertrok er zonder rancune. Toevallig was ik vorige week nog aanwezig op een reüniefees­tje van Genk. Leuk dat we elkaar nu ook op het veld treffen.”

Geen Avoc Achel

Door het forfait van topfavorie­t Achel is de kans op Limburgse bekerwinst voor beide teams stevig vergroot. Van de acht overblijve­rs komen Wara en Helios uit de hoogste afdelingen. Bij een zege kunnen ze dus een grote stap voorwaarts zetten. “Het wordt heel lastig, want het ervaren Genk speelt een divisie hoger”, aldus Brepoels. “Ik schat de kansen 40-60 in, maar in de beker weet je natuurlijk nooit. Met ons enthousias­me kunnen we voor eigen publiek onze tegenstand­er pijn doen. Het wordt alles of niks, maar de druk ligt absoluut bij Wara.”

Bekerwinst

“Uiteraard gaan ook wij voor winst”, countert Campforts. “Ons doel was voor het seizoen om zeker de finale te spelen. Nu Achel er ook niet meer bij is, gaan wij vol voor de bekerzege. De finale vindt plaats in Genk, dat is een extra stimulans. In het algemeen zijn wij sterker dan Helios, maar ze schakelden ons in het verleden al eens uit. Bovendien weet je nooit hoe het met het ritme gesteld is na de winterstop. Al heb ik er een goed oog in dat we ons sterke einde van voor de break kunnen voortzette­n.”

Wil opposite Campforts het verschil maken, dan zal hij aan het net rechtstree­ks voorbij Brepoels moeten. “Lennerth is een fijne, rustige jongen. Hij zal wellicht niet uitdagen. We zullen regelmatig lachen aan het net. Plezier staat voorop.”

“Fijn om tegen Brecht te spelen. Dat moet één van de eerste keren ooit zijn. Als er eentje in de gaten gehouden moet worden, is hij het wel. Dat was ook al zo toen ik samen met hem speelde. Hij is één van de beste opposites van de Liga B. Ik zal proberen hem af te stoppen, maar het zal verdomd moeilijk zijn”, knipoogt Brepoels.

X

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium