Het Belang van Limburg

“We waren te geïntimide­erd”

Zwakke verdedigin­g geeft bezoekers te veel vrijheid

- Raf COMANS

Hubo Limburg United is er niet in geslaagd om de loodzware januari te openen met een overwinnin­g. Vooral in het eerste quarter kregen de Bergense shotters te veel ruimte. De bezoekers liepen maximaal 55-75 uit. Unruh kon in de slotfase de score nog wat opsmukken. De Limburgse supporters bedachten de refs met een fluitconce­rt. Een sterke prestatie leverden de mannen in het grijs niet, maar de Limburgers moeten toch vooral hun hand in eigen boezem steken. “Nee het was niet de avond van Limburg United. Maar dat kwam door het spel van Bergen. Defensief zijn ze zeer goed georganise­erd en aanvallend hebben ze veel kwaliteit”, stelde United-coach Pascal Angillis na afloop. ”Bergen scoorde ook vaak tegen de shotklok aan of met de hand van de verdediger voor de bal.”

Technische fout

Kim Clijsters (foto) was samen met dochter Jada (gehuldigd voor haar prestatie met de Limburgse U10 op het X-mas tornooi) nog eens in da house en zag Limburg United een daverende start nemen via Rahon

(steal) en driepunter­s van Heath en Mukubu: 8-3 (2').

Een technische fout van Desiron voor protest voedde echter bij 10-7 een 2-15 tussenspur­t van Jason Love, Green en Cage (6' 12-22). Spicer probeerde met twee dunks de bakens te verzetten maar Demps en Tiby diepten uit naar 21-35 (12'). “We begonnen niet goed. In verdedigin­g waren we te geïntimide­erd. Vanaf het tweede quarter deden we het verdedigen­d beter, maar scoren bleef moeilijk”, aldus Angillis. Na 26-42 (16') trokken Releford en Heath het vastgelope­n Limburgse schip weer vlot: 37-43. Langs Heath en Rahon naderde United na de pauze tot 41-45 (22'). Angillis liep tegen een technische fout voor protest en Jones en Demps drukten de Limburgse hoop de kop in: 41-53 (24'). Bergen opende het slotquarte­r met ondermeer drie bommen en Lasisi zette de twintiger op het bord: 55-75. Vooral via Unruh - 15 punten in het vierde quarter - dook Limburg United op twee minuten voor affluiten opnieuw onder de 10 punten: 69-78. Maar Bergen speelde het netjes uit.

Initiatief nemen

Bij United sprong vooral de zwakke aanvallend­e prestatie van de Belgen in het oog. “Ik breek geen spelers af omdat ze shots missen. Dat kan gebeuren. Maar het is natuurlijk een probleem als je te weinig scorers hebt. Niet vergeten dat we nog maar zes weken bezig zijn en dat het voor een aantal spelers een hele omschakeli­ng is om zelf meer initiatief te moeten nemen. Desiron kampte al vroeg met foutenlast en speelde maar twaalf minuten”, nam Angillis het voor hem op.

X

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium