Het Belang van Limburg

“Ik doe het om haar trots te maken”

Hasseltse dj eert verongeluk­te vriendin met nieuwe single

-

Kenneth en freelance model Dominique leerden elkaar kennen in de Versuz. Hij stond achter de draaitafel en zij op het podium als danseres. “Wij kenden elkaar nog maar acht maanden en dat lijkt misschien weinig, maar we waren een dream team dat elkaar perfect aanvoelde. Het was gewoon de perfecte match. Nog nooit had elk van ons zo’n relatie gehad”, zegt Kenneth.

Op zondag 19 november hadden ze afgesproke­n in Roermond. “Zij moest er werken en we hadden het plan om achteraf nog te gaan shoppen in de outlet ginds. Onofficiee­l woonde Dominique in bij mij. Wij zijn die dag gaan kijken om onze uitzet aan te vullen en om een maatpak voor me kopen. Ze vond het heel belangrijk dat ik er goed uitzag bij Kerstmis. In een restaurant sloten wij een leuke avond af. Ruim drie uur hebben wij er gepraat over onze relatie, de toekomst en over hoe gelukkig we samen wel waren”, mijmert Kenneth, die net als Dominique nuchter het restaurant verliet. Kenneth CLAES

DJ Kenn Colt

Spookrijde­r

Om 22.30 uur kwam er abrupt een einde aan hun geluk. “Al heel vaak heb ik over het ongeval nagedacht. Waarom? Hadden we nog maar iets gedronken. Waren we nog maar eens naar het toilet gegaan. Was het tien seconden eerder gebeurd, dan was ik het geweest. Wij reden achter elkaar. Ik haalde een vrachtwage­n in en daarna was Dominique aan de beurt en wou zij ook mij inhalen…”

Plots kwam er een spookrijde­r uit de Roermondtu­nnel. Claes claxonneer­de nog, maar een Poolse chauffeur van 26 reed tegen een snelheid van 130 km/u op haar in op de A73. “Geen enkele kans heeft ze gehad. Meteen ben ik naar haar toe gelopen. Het is ongeloofli­jk wat je ziet, maar toch blijf je hopen dat je iets voor haar kunt doen. Ik begon te ijsberen, liep terug en bleef maar hopen. Maar iemand die op dat moment helder kon nadenken, wist meteen

Met ‘Come Back To Me’ heeft de Hasseltse Versuz-dj Kenn Colt afgelopen week een nieuwe single uitgebrach­t waarmee hij zijn overleden vriendin Dominique Lousberg (22) eert. Op 19 november kwam de Tilburgse voor de ogen van Kenneth Claes (29) – zijn echte naam – om het leven nadat een spookrijde­r frontaal op haar inbeukte in Roermond. De dj, die al meermaals op Tomorrowla­nd stond en veelvuldig in het buitenland draaide, reed in een andere wagen naast haar. “Ze was zo trots op me en op wat ik deed. Van dag één heb ik mezelf voorgenome­n om haar trots te blijven maken en dat doe ik nu ook met deze single.” dat ze dood was. Het motorblok van haar auto lag dertig meter verder. Dominique heeft de zwaarste klap opgevangen en moet op slag dood geweest zijn. Nog even heb ik haar hand kunnen vasthouden. Vermoedeli­jk was de Pool onder invloed, maar er is geen bloedonder­zoek geweest omdat ze beiden overleden waren.”

“Geniet van elk moment”

Dominique was trots op haar Kenneth en liet dat meermaals blijken. “Vanaf dag één heb ik haar en mezelf beloofd dat ik haar zal blijven trots maken. Nu staat ze centraal in mijn videoclip, met behulp van materiaal uit onder meer clips van andere muzikanten waarin ze acteerde. Ik heb het filmpje ook op haar begrafenis getoond. Ze wilde zo graag eens acteren in een videoclip van mij, maar niet op deze manier natuurlijk.”

“Het nummer samenstell­en ging redelijk snel. Het is een mooi en Kenneth CLAES

DJ Kenn Colt sereen eerbetoon. Ik heb er toch iets positiefs proberen van te maken. Mijn boodschap is om te genieten van elk moment. Straks of morgen kan het al het laatste zijn. Pluk de dag. Op 30 en 31 december heb ik in India en Jordanië gespeeld. Normaal stuur ik de mensen naar huis met een happy vibe. Nu zet ik ze ook aan het nadenken. Op het einde van de set stop ik mijn muziek en vertel ik hoe ik mijn vriendin verloren heb. ‘Show some respect’, roep ik voor de start van het nummer. Ik zie dan mensen huilen en de handen gaan de lucht in. Heel intens. Na de set moet ik mij altijd even afzonderen, maar ik doe het toch opdat Dominique trots kan zijn.”

XXDominiqu­e heeft de zwaarste klap opgevangen bij de botsing en moet op slag dood geweest zijn. Nog even heb ik haar hand kunnen vasthouden Op het einde van de set stop ik mijn muziek en vertel hoe ik mijn vriendin verloren heb. Ik zie dan mensen huilen en de handen gaan de lucht in. Heel intens

‘Come Back To Me’ is te beluistere­n op Spotify en op iTunes. De clip bekijken, kan op https://youtu.be/ VBGR8uAqPB­Q

 ??  ??
 ?? Foto JOERI SWERTS/HEADSHOT ?? Op 19 Kenneth met Dominique.
ogen hoe november zag hij met eigen
zo trots op ze verongeluk­te. “Ze was me.”
Foto JOERI SWERTS/HEADSHOT Op 19 Kenneth met Dominique. ogen hoe november zag hij met eigen zo trots op ze verongeluk­te. “Ze was me.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium