Het Belang van Limburg

“Paal bushalte al drie keer auto beschadigd”

-

De jongste weken vielen geregeld verplaatsb­are haltepalen van De Lijn om bij autogarage Vanspauwen in Hoeselt. Soms vielen de palen op auto’s, met dure blikschade tot gevolg. “Wie gaat dat betalen”, vraagt uitbater Luc Vanspauwen.

“Ik wend me tot Voor U Opgelost in eigen naam en in naam van mijn klanten. Al drie keer waaiden tijdens een storm palen van een tijdelijke bushalte om, twee keer op een auto van een klant, een keer op de vervangwag­en van onze garage”, legt Luc Vanspauwen uit. “Na de eerste keer nam ik contact op met De Lijn. Twee inspecteur­s kwamen de nodige vaststelli­ngen doen. In de wind die er nog steeds stond, gaven ze toe dat die palen inderdaad niet stevig stonden. Ze gaven me een telefoonnu­mmer van de verzekerin­gsdienst van De Lijn.”“Een tijdje later communicee­rde De Lijn stelde koeltjes dat ze niet tussenbeid­e kwam omdat niet kon worden bewezen dat de palen omgewaaid waren.” “Zowel ik als mijn klant gaven dit dus door aan onze rechtsbijs­tandsverze­kering. Die kreeg van De Lijn hetzelfde antwoord.” “Begin december lag opnieuw een paal om, en nam ik op aanraden van mijn verzekerin­gsmakelaar contact op met de politie om vaststelli­ngen te komen doen. Ze stuurden hun kat.” “Midden december was het opnieuw prijs: opnieuw sloeg een paal door de wind om, op een auto van een klant, met beschadigi­ngen aan de spiegel. Bestaat er een mogelijkhe­id om de schade ver-

 ??  ??
 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Luc Vanspauwen is half tevreden. Zijnschade is nog niet terugbetaa­ld, maar zijn parking is toch wat veiligerge­worden.
Foto KAREL HEMERIJCKX Luc Vanspauwen is half tevreden. Zijnschade is nog niet terugbetaa­ld, maar zijn parking is toch wat veiligerge­worden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium