Het Belang van Limburg

“Plots kon inruilen niet meer...”

-

Als uw nieuwe televisie het binnen de twee jaar zomaar voor bekeken houdt, dan heeft u recht op een gratis herstellin­g, of op een terugbetal­ing, of op een vervangtoe­stel. Koopt u een trui, en past die niet, dan kan u uw geld terugvrage­n. Maar of u dat krijgt, is een ander paar mouwen.

Omdat haar moeder van 93 jaar een nieuwe vest nodig had, trok Lutgarde Janssen naar de markt in Bree. Daar, zo wist ze, werden de vestjes verkocht die haar moeder graag draagt.

“Ik vond er een vest, maar ik twijfelde aan de maat. De marktkrame­r zei me dat het geen probleem was om dit vest te ruilen, mocht het niet passen.”

“Het vest bleek net iets te krap. Een week na mijn aankoop ging ik daarom terug naar de markt om te ruilen. Helaas, er was geen vest meer in de maat van mijn moeder. Het kwam ook niet meer binnen. Tenzij volgend seizoen.” “Daarom vroeg ik vriendelij­k mijn centen terug. Tot mijn verbazing kreeg ik niets terug. Ik kreeg alleen een tegoedbon, zodat ik volgend seizoen zou kunnen terugkomen. Ik drong nog aan, maar de verkoopste­r legde een klein handgeschr­even papiertje voor me neer, met daarop ‘tegoed € 64’, om vervolgens door te gaan met andere klanten.”

“Ik was helemaal van slag. Toen ik wilde weggaan zei de verkoopste­r nog: ‘Ze zal nog wel leven volgend seizoen.’ Daar stond ik...”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Lutgarde Janssen: “Waarom kreeg ik dat vestje nietterugb­etaald?”
FOTO DICK DEMEY Lutgarde Janssen: “Waarom kreeg ik dat vestje nietterugb­etaald?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium