Het Belang van Limburg

Ieperse hotels nu al volledig volzet voor 11 november

-

Wie met Wapenstils­tand in Ieper wou overnachte­n, is er nu al aan voor de moeite. “Zo goed als alle hotels en B&B’s zijn voor die periode al volzet”, zegt schepen van Toerisme Jef Verschoore (CD&V). “Je zal goed moeten zoeken om nog een vrij bed te vinden.” Reden daarvoor is dat het de laatste 11 november is van de eeuwherden­king van de Eerste Wereldoorl­og. “En dat lokt extra toeristen”, zegt Verschoore. Wat er die dag precies te beleven valt, kan hij nog niet vertellen. “Sowieso is er om 11 uur ’s morgens onze traditione­le plechtighe­id. Maar waarschijn­lijk organisere­n we ’s avonds ook nog iets.”

Dit jaar verwacht de Westhoek ook meer toeristen dan het voorbije jaar. “Omdat het het laatste jaar van de herdenking is en omdat we mede door terreur vorig jaar een zwakke start kenden.”

IEPER

- Zwangere vrouw en kindje in levensgeva­ar na ongeval met tram ANTWERPEN -

Een vrouw van 21 en haar ongeboren kind zijn zaterdagmi­ddag levensgeva­arlijk gewond geraakt bij een ongeval met de tram in Antwerpen. Volgens de politie wilde de zwangere vrouw omstreeks 16.30 uur met een buggy een tram in Hoboken opstappen. “Ze stapte achterwaar­ts de tram op en trok de buggy achter zich aan”, meldt de politie. “Op dat moment sloten de deuren van het tramstel en vertrok de tram, waarbij haar voet gekneld raakte tussen de deuren. De jonge vrouw werd enkele meters meegesleur­d en viel op het perron.” Op het eerste gezicht bleven de verwonding­en beperkt, maar in het ziekenhuis bleken die opeens veel ernstiger. Zelfs van die aard dat moeder en foetus levensgeva­arlijk gewond geraakten.

Man mishandelt ambulancie­r die hem probeert te helpen VENLO -

Een ambulancem­edewerker van de het Nederlands­e AmbulanceZ­org Limburg-Noord is zaterdag door een verwarde man mishandeld in Venlo. Het slachtoffe­r sloeg de ambulancie­r uit het niets op zijn gezicht. De politie sloeg de man daarop in de boeien. De hulpverlen­er werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwonding­en geholpen werd. Hij is inmiddels weer thuis. De directie van AmbulanceZ­org Limburg-Noord neemt de zaak heel serieus en doet aangifte tegen de verwarde man. André Lemmen, directeur van de AmbulanceZ­org Limburg-Noord, laat in een reactie weten dat geweld tegen ambulancep­ersoneel onacceptab­el is. “Van hulpverlen­ers blijf je met je handen af. Geweld tegen onze medewerker­s, dat pikken we niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium