Het Belang van Limburg

Schreurs imponeert zowel indoor als in het veld

-

Met nog slechts drie manches voor de boeg kan de winst in het eindklasse­ment van het LCC bijna niet meer ontsnappen aan Anne Schreurs. De Genkse moest in Lanaken enkel Andrea Schenkel voor zich dulden. Bij de heren won Jeroen Hendrickx voor Steven Heemskerk. In Alken zal Schreurs nog van de partij zijn, in Sint-Truiden niet meer. “Daar kan ik niet aantreden omdat ik daags nadien aan het Vlaamse indoorkamp­ioenschap deelneem. Mijn deelname in Lommel is nog een vraagteken. Ik zou het LCC wel graag winnen maar ik gun het mijn naaste belager Sigrid Vanden Bempt ook wel. Zij heeft trouwens meer manches gewonnen. Omdat ik mij nu vooral ga toeleggen op indoor, moet ik het veldlopen wat laten vallen. Zaterdag liep ik nog een nieuw PR op de 1.500 meter. We stonden met twaalf meisjes aan de start en ik heb meteen voor de aanval gekozen zodat ik zeven ronden alleen gelopen heb. Met 4.42 bereikte ik een nieuwe besttijd”, kan Anne erom glimlachen.

Ook Steven Heemskerk leverde weer een uitmuntend­e prestatie. Hij eindigde tweede, achter Jeroen Hendrickx. “Voor eigen volk en voor mijn kinderen lopen stimuleert mij altijd. Toen ik aan de inschrijvi­ng stond zag ik Hendrik Van Der Kelen staan, toen begon ik toch wel te twijfelen. Bovendien wist ik dat de ondergrond een zware wedstrijd zou opleveren. Ik besliste dan maar om het tempo van bij de start hoog te leggen in de hoop hem kwijt te spelen”, verklaarde Heemskerk achteraf zijn tactiek.

Bij de heren scholieren noteerden we een verrassing van formaat. Niet Aron Claesen (ATLA), geplaagd door krampen, maar wel zijn clubgenoot Arnout Janssen won overtuigen­d de spurt tegen Simon Ferson (LOOI). Bij de dames scholieren bleef Britt Lemmens (AVT) aan de winst. Voor Britt betekent dit meteen dat ook zij nog kan kampen voor eindwinst in het LCC.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Tinne Gilis pronkt met haar trofee... en fles Leffe.
Foto JEFFREY GAENS Tinne Gilis pronkt met haar trofee... en fles Leffe.
 ?? FOTO MIST ?? Anne Schreurs.
FOTO MIST Anne Schreurs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium