Het Belang van Limburg

Beauty van Baur beslissend

Opnieuw aansluitin­g met de subtop

- Geert STIENISSEN

Kan het jaar mooier beginnen dan met de wederopsta­nding van een jong talent? Jordi Baur, die eind 2017 nog even de weg kwijt was en zelfs in de B-kern belandde, besliste de match tegen Houtvenne met een zeldzame parel. Door deze winst vindt Termien opnieuw aansluitin­g met de subtop. Houtvenne onderging voor rust de wet van de sterkste. Onder leiding van een sterke Ramon Voorn had Termien wél de volledige controle over het middenveld, echt grote kansen creëerde het nochtans niet. Tot vlak voor de rust een voorzet van rechtsacht­er Croonen via Hustinx bij Voorn belandde. De Nederlands­e ex-prof verschalkt­e doelman Deelkens, die hierbij ook nog een snijwonde opliep.

Pluim voor Pulinx

“Vandaag hebben we op het middenveld het verschil gemaakt. Ik voel me na het nodige blessurele­ed opnieuw topfit waardoor ik met mijn kwaliteite­n bepalend kan zijn in dit soort partijen. Een pluim ook voor de jonge Steffen Pulinx die op de voor hem ongewone positie van breker een uitmuntend­e prestatie leverde. Door de wind kreeg je in de herneming wel een heel andere partij. De natuurelem­enten waren plots in ons nadeel”, aldus Voorn. Nadat Ulenaers een

dubbele voorsprong verzuimde, zag de thuisploeg inderdaad een kwartier lang heel wat sterren. Eerst spatte een loeier van Van Asten nog uiteen op de paal, maar even later was het toch kassa voor de Antwerpena­ars. Van Braekel toonde zich ietsje rapper dan de verdediger­s en tikte vanuit een scherpe hoek binnen: 1-1.

Die stand stond amper enkele minuten op het scorebord of een tot dan toe ongelukkig acterende Baur gooide met één wonderlijk­e ingeving alle frustratie van zich af. “Ik heb vorig jaar een fout gemaakt tegenover staf en groep waardoor ik zelfs even in de B-ploeg belandde. Daarom had ik me voorgenome­n om het nieuwe jaar met een schone lei te beginnen. In de eerste helft liep het nog wat stroef, ook al omdat het veld op mijn strook erg zwaar lag. Zo kwam het dat er wel veel goede wil maar te weinig doelgerich­theid was. Die ene actie maakte echter alles goed. Jeunen speelde de bal perfect in mijn loop. Ik zag de goalie niet eens zo heel ver uit zijn doel staan en lobde het leer vanaf twintig meter perfect in doel. Het lijkt alsof mijn goede voornemens al meteen uitkomen. Een fijne binnenkome­r voor mezelf en Termien meteen opnieuw in de subtop. Nu hard blijven werken zodat dit geluk mag blijven duren.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Francesco Piras ziet hoe ploegmaat Kevin Philipsen bezoeker Glenn Van Asten de bal afsnoept.
FOTO DICK DEMEY Francesco Piras ziet hoe ploegmaat Kevin Philipsen bezoeker Glenn Van Asten de bal afsnoept.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium