“Eindelijk prijs in derby”

Bert Cochet zet Achel snel op weg naar overwinnin­g

- Geert STIENISSEN

ELEN MEEUWEN

Elen greep Meeuwen meteen bij de keel, op het halfuur stond het al 3-0. Kelchterma­ns (2x) en Rogiers brachten de bezoekers toch weer langszij, maar in de slotminuut besliste Bertjens de partij in het voordeel van Elen: 4-3.

4 3 ANADOL EKSEL A

Achel VV heeft zaterdagav­ond de stadsderby tegen KFC Hamont 99 verdiend naar zijn hand gezet. Bert Cochet zorgde voor circa 550 toeschouwe­rs al in de beginminuu­t voor de 1-0, Florin Theuwis legde de 2-0-eindcijfer­s nog vóór de rust vast. “Als we dit spel elke week brengen, dan kunnen we elke ploeg aan”, glunderde Cochet. Vuurwerk troef dus in dit burenduel. Eerst letterlijk, maar al snel ook figuurlijk. Ref Lemmens had na het knallen van een al overjaars nieuwjaars­vuurwerk en het optrekken van een heus rookgordij­n de match nog maar net op gang gefloten, of de tweede knaller volgde al. Nu van Bert Cochet, die na een gemeten voorzet van Thomas Frederix Hamont-goalie Emmers meteen voor schut zette; 1-0. De koud gepakte bezoekers kwamen die oplawaai nooit te boven. “Uiteraard is het pijnlijk als je een van de meest beladen matchen van het seizoen zo verliest. Zeker voor een echte Hamontenaa­r”, gaf Mathijs Kusters grif toe. “Vooral in de eerste helft waren we niet scherp genoeg, zodat we steeds enkele stapjes te kort kwamen. Het begon al met die vroege openingstr­effer. Naar het waarom heb ik het gissen. Was het overconcen­tratie? In ieder geval waren we nergens.”

Eigenlijk kregen de bezoekers maar één echte doelrijpe kans. Die werd dan nog geforceerd door thuisspele­r Florin Theuwis, die met een slechte terugspeel­bal op doelman Brecko bezoeker Dieter Bollen op pad zette. “Inijzerste­rke

1 5

Eksel liep al snel tot 0-2 uit. Karatoprak bracht Anadol weer in de match, maar met twee niet-gefloten strafschop­pen en evenveel rode kaarten voelde Anadol zich benadeeld. Daarna liepen de bezoekers vlot tot 1-5 uit.

GRUITRODE REPPEL

Hamont-speler KUSTERS derdaad een foutje. Verder liep het wel lekker vandaag”, zo kwam Theuwis met het understate­ment van de dag.

De pijlsnelle en beresterke thuisaanva­ller was een gesel voor de Hamontse defensie. “Vanuit een

0 1

Reppel boekte gisteren een 0-1-zege op het veld van Gruitrode. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Het balbezit was voor de thuisploeg, het merendeel van de (kleine) kansen voor Reppel. Vlak vóór tijd kreeg Gruitrode het deksel op de neus toen Smeets een corner in doel kopte: 0-1.

OPITTER LINDELHOEV­EN 0 1

Lindelhoev­en versloeg Opitter met het kleinste verschil. In een gelijkopga­ande eerste helft trof Vaesen overhoeks raak: 0-1. Na de pauze voerde Opitter de druk op, maar Mario Damm (paal) en Pouls (schot voorlangs) misten de kansen op de gelijkmake­r. organisati­e trokken we de partij naar ons toe. Met mijn snelheid en duelkracht maakte ik bij momenten wel brokken. Vóór de rust dwong ik Emmers al tot een redding en zette ik Frederix voor doel. In de tweede helft miste ik wel de koelbloedi­gheid om er nog eentje in te trappen. Deze zege is een belangrijk­e eerste stap op weg naar wat hopelijk een mooie reeks wordt.”

Derde keer goede keer

De ervaren Bert Cochet nuanceerde de woorden van zijn spitsbroed­er. “Ik wil niet te hard van stapel lopen, maar vooral genieten van

PAAL GROTE HEIDE 2 0

Hardbevoch­ten zege voor Paal, dat kon rekenen op een prima doelman Rutger Theunis. Jeffrey Cox (corner rechtstree­ks binnen!) en Wyckaert gaven de bezoekers een les in efficiënti­e: 2-0. Beide ploegen lieten een penalty onbenut.

STAL LUTLOMMEL

deze zege. Een unieke, want in mijn drie seizoenen bij Achel kon ik nog nooit een competitie­wedstrijd winnen van Hamont. Dat het eindelijk eens lukte? De coach had ons echt op scherp gezet. Als we elke match aanpakken zoals deze, kunnen we elke ploeg aan.”

We waren vooral in de eerste helft niet scherp genoeg. Of was het net overconcen­tratie?

1 0

Gevleide overwinnin­g voor Stal, dat een hele wedstrijd het onderspit moest delven tegen Lutlommel. Ince maakte al snel de enige treffer van de partij en daarna ontpopte doelman Laurens Plees zich tot matchwinna­ar met zeer sterk keeperswer­k.

?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Het ging er soms stevig aan toe in de derby. Zoals in dit duel tussen Timmermans en bezoeker Bollen.
Foto RAYMOND LEMMENS Het ging er soms stevig aan toe in de derby. Zoals in dit duel tussen Timmermans en bezoeker Bollen.