Het Belang van Limburg

“Fout gebeurde buiten de zestien”

Omstreden penalty zet EMBO op weg naar derbyzege

- Gert SILLEN

Lanaken en Zutendaal doen gouden zaken

Bij een rondvraag bij de trainers na de heenronde kwam leider FC Alken A met twaalf stemmen als grootste titelkandi­daat uit de bus. De Alkenaren bevestigde­n die status, zij het moeizaam, met 3-1-winst tegen Hoeselt. Eerste achtervolg­er Sch.-Beverst, dat twee stemmen kreeg, liet tegen rode lantaarn Nieuwerker­ken evenmin een steek vallen. Twee trainers geloven in de titelkanse­n van zowel Landen als Thor. In hun onderling duel trok de grensploeg aan het langste eind: 2-1. Onderaan deden Lanaken (1-4 bij Munsterbil­zen) en Zutendaal (1-0 tegen Torpedo) gouden zaken. Het duo springt over Hoeselt en heeft Biesen (verlies in Henis) in ‘t vizier.

FC ALKEN A VV HOESELT A 3 1

Leider FC Alken had het zaterdagav­ond niet onder de markt tegen de gasten en kwam zelfs op achterstan­d. Bastiaens verzuimde om er 0-2 van te maken. De Alkense motor sloeg, hetzij sputterend, alsnog aan. Goffin, Brebels en Stas zorgden voor de 3-1eindcijfe­rs. EMBO heeft duidelijk iets met de eindstand 2-1. Voor de derde keer dit seizoen werd met deze cijfers een thuisduel winnend afgesloten. Na Torpedo en Lanaken moesten ditmaal de buren uit Gravelo eraan geloven. De derby was die naam pas waardig, nadat Jordy Diels op het uur de aansluitin­gstreffer maakte voor Gravelo. Tot dan hadden de gasten nauwelijks iets in de pap te brokken. Gravelo-spits Frederic Bamps beaamde. “Dit moet veruit onze zwakste match van het seizoen geweest op het gebied van duelkracht en tweede bal. Ik denk dat we één kans bij elkaar gespeeld hadden en dan was er nog mijn vrijschop die als eindstatio­n de lat kende.”

EMBO was duidelijk baas in eigen huis tijdens de eerste helft en sloot die eerste vijfenveer­tig minuten slechts met een magere 1-0ruststand

ZUTENDAAL A TORPEDO 1 0

Een vrije trap van Diamantini belandde op de paal, waarop Vanhengel met succes reboundde. Torpedo was op achtervolg­en aangewezen. Ondanks veel balbezit en twee dotten van kansen, gemist door Haesevoets en Vaelen, bleven de Hasselaren op hun honger.

HALEN KOLMONT

af. Halfweg vloerde Kenny Vrancken vanop elf meter doelman Vanmarsnil­le.

“De fout op Kempeneers was terecht, maar dat gebeurde overduidel­ijk buiten de zestien”, liet spits Bamps niet na om de scheidsrec­hter een veeg uit de pan te geven. “Hij kan misschien wel gelijk hebben”, bevestigde doelpunten­maker Vrancken. “Niettemin een terechte voorsprong, want we hadden toen al twee of drie keer moeten scoren.”

Een vreemd moment ging die bewuste elfmeter vooraf omdat trainer Teuchy een bezorgde vraag aan Vrancken stelde: Voel je je wel goed?

1 0

Kolmont-doelman Barée verijdelde eerst nog enkele pogingen, maar op het schot van Neven was hij kansloos: 1-0. De bezoekers startten een offensief, waarbij Halen tweemaal (Vanempten en Knaepen) gered werd door de paal. Een ultieme flipperkas­tscrimmage leverde ook niets op.

KMR BIESEN HENIS 2 3

Met de wind in de rug liep Henis vóór de pauze tot 0-3 uit dankzij goals van Streignart (2x) en Reynders. Uit de mooie 1-3 via Tomsin putte de thuisploeg weer moed, maar verder dan de 2-3 van Merken geraakte Biesen niet meer. “Ach, dat heeft te maken met de rangorde. Sven (Vanvolckso­m, nvdr) staat op de eerste plaats, maar zat op de bank. Kevin (Kempeneers, nvdr) die na hem volgt, had er geen zin in en dan kom ik aan de beurt. In het verleden heb ik enkele penalty’s gemist, daarom zijn bezorgdhei­d.” EMBO bleef na de rust uit hetzelfde offensief vaatje tappen en De Witte Kempeneers zorgde wondermooi voor een 2-0-tussenstan­d. Even later knalde de net ingevallen Jordy Diels dus de 2-1 op het bord.

“Toen kregen we een echte derby met felle duels”, getuigde Vrancken. “Ze speelden bergafwaar­ts en kwamen weer in de match. Het was even pompen of verzuipen,

MUNSTERBIL­ZEN LANAKEN 1 4

De eerste bal tussen de palen was meteen raak via Özdemir. Munsterbil­zen kon nog even de schijn ophouden, maar na de pauze werd de zwakke thuisploeg afgestraft. Bollen en Sarli zorgden voor de oververdie­nde zege: 1-4. want met die lange ballen zochten ze constant hun grote spelers op. Op basis van de eerste helft is deze zege meer dan verdiend.” Een redenering die volgens Bamps klopte. “We verdienden niet te winnen. Dat is een beetje typisch Gravelo. We beleven te veel momenten dat we te laks acteren en niet bij de les zijn. Na de aansluitin­gstreffer speelden we te onrustig en kozen iets te rap voor die hoge bal. Dat akkefietje met de scheids (Bamps stond secondenla­ng neus aan neus met de man in het zwart (nvdr)? Daar ben ik inderdaad aan een kaart ontsnapt. Bij mij ging even het licht uit. In volle ren werd ik overduidel­ijk neergetrok­ken. Hij liep langs ons, maar floot niet. Ik was even gefrustree­rd.”

SCH.- BEVERST NIEUWERKER­KEN

Na 45 tamme minuten leek een lastige namiddag in de maak voor de thuisploeg, maar een kwartier later was de rode lantaarn met huid en haar opgepeuzel­d. Twee penalty’s en een beauty van Nijs zorgden voor de 4-0-eindcijfer­s.

4 0

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Hachad probeert zich door te zetten tussen Vanderbemd­en en Verbeek.
Foto TOM PALMAERS Hachad probeert zich door te zetten tussen Vanderbemd­en en Verbeek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium