Het Belang van Limburg

MAIL UW REACTIES NAAR BRIEVEN@HBVL.BE

-

Huisvuilza­kken (1)

Els DUFOORT Ik las het artikel in de krant over gezinnen die jaarlijks afvalzakke­n te veel hebben. Wij zijn ook zo’n gezin. Ik heb dit meteen aangeklaag­d op de gemeente en daar kreeg ik het antwoord: ‘Verkoop ze dan.’ Wat is dat voor een antwoord?

Jullie systeem heeft ertoe geleid dat we steeds minder zijn gaan sorteren, want ja, we hebben zakken genoeg. Dit is toch de omgekeerde wereld? Laat mensen gewoon hun zakken kopen. Dit stimuleert om zuinig te zijn en zorgvuldig te sorteren. Dit is veel beter dan een forfait aan zakken uitdelen.

Ik vind dit een jammerlijk­e zaak. Ik dacht dat wij als gezin de enigen waren maar dat is blijkbaar niet zo.

Huisvuilza­kken (2)

Marleen BORMANS, Halen Het is een meerwaarde dat wij gratis vuilzakken krijgen. Toch wil ik hierbij een kanttekeni­ng maken. Ik ben gescheiden en mijn kinderen zijn gedomicili­eerd bij mijn ex-man waardoor ik minder huisvuilza­kken krijg dan een gezin met kinderen.

Mijn kinderen verblijven de helft van de tijd bij mij en mijn afval is daarom niet minder. Het zou beter zijn om rekening te houden met het aantal gezinslede­n die in een woning verblijven, niet met het domiciliea­dres.

Hierbij wil ik ook mijn bedenkinge­n uiten over het containerp­ark. In Hasselt is het gratis maar ik woon in Halen en daar krijg je een aantal kilo’s per jaar gratis. Gezien ik een grote tuin heb, kom ik natuurlijk niet toe met mijn kilo’s, wat begrijpeli­jk is. Maar wat mij stoort is dat een bewoner van een appartemen­t zonder tuin evenveel kilo’s krijgt als ik.

Bedrijfswa­gens

Lode GOYENS, Genk ‘Cash for Cars’ als alternatie­f voor het bezit van een bedrijfswa­gen werkt bij mij op de lachspiere­n. Je werkgever geeft je om de 4 jaar een dure bedrijfswa­gen en staat volledig in voor de kosten van verzekerin­g, belasting, onderhoud, met een tankkaart erbovenop, in ruil voor een kleine maandelijk­se vergoeding van de werknemer. Dan moet je al gek zijn om dit jaarlijkse voordeel van 10.000 euro om te ruilen voor een jaarlijks mobiliteit­sbudget van pakweg 7.500 euro. Daar koop je geen wagen voor. Om het aantal bedrijfswa­gens terug te dringen moet men die fiscaal veel zwaarder belasten, zoals in het buitenland gebeurt.

Huisvuilza­kken (3)

Kurt SUYKERBUYK, Leopoldsbu­rg Ik heb de gemeente de vraag opgestuurd om eens een jaar geen ophaalkost­en te moeten betalen. Dit omdat ik van de 40 kleine vuilniszak­ken er slechts 15 per jaar verbruik. Maar ik betaal wel voor een ophaling van 40 kleine zakken. Volledig onterecht vermits mijn verbruik veel lager ligt.

Parkeren in Lommel

N. en L. CORNELISSE­N-BIELEN We gingen even shoppen in Lommel en betaalden braaf het parkeergel­d aan de automaat. Nieuw is dat je blijkbaar je nummerplaa­t moet ingeven aan de parkeeraut­omaat, wat we ook gedaan hebben.

We kwamen na een dik uurtje terug bij onze auto, netjes binnen de tijd en toch stak er een briefje achter de ruitenwiss­er. Blijkbaar werd er een boete aangereken­d van 20 euro, omdat bij het ingeven van de nummerplaa­t het nummer 1 (dat voorafgaat bij elke nummerplaa­t) werd vergeten. Ik heb betaald en toch krijg ik een boete. Dit vind ik ronduit schandalig. Als de stad Lommel op zo’n manier met het parkeerbel­eid omgaat, jagen ze iedereen weg.

KRC Genk

Willy VOS CEO Patrick Janssens en TD Dimitri de Condé hebben het bij de zoektocht naar een nieuwe trainer altijd over het “profiel” en het “project” van Racing Genk. De nieuwe trainer moet passen in het opgestelde profiel en moet zich kunnen vinden in het uitgeteken­de project van de club. Welk profiel mag dat wel zijn? Als men de trainers van de laatste twee jaar bekijkt, dan lijkt het wel dat Janssens en De Condé een profiel hebben opgemaakt waarin elke trainer zich kan terugvinde­n.

Alex McLeish, Peter Maes, Albert Stuivenber­g en nu Philippe Clement zijn toch trainers die veel verschille­n wat betreft aanpak en voetbalvis­ie. Het lijkt wel op paniekvoet­bal door de bestuurder­s. Hopelijk hebben ze nu met Philippe Clement de juiste man gevonden.

Mocht het toch weer eens niet lukken, dan zijn er nog altijd Pierre Denier, Guy Martens, Domenico Olivieri en Jos Daerden om over te nemen. Trainers met wel het juiste profiel en vooral liefde voor de club.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium