Het Belang van Limburg

Brugge biedt 1 miljoen voor Scholz

Scholz traint niet uit onbegrip voor buitenspor­ig tegenvoors­tel van 4,5 miljoen euro

- Bob FAESEN

Club Brugge heeft een eerste bod van 1 miljoen euro op Alexander Scholz (25) uitgebrach­t. Ondanks dat Standard van de Deen af wil, weigerden de Rouches. Ze deden zelfs een tegenvoors­tel van 4,5 miljoen. Een riant bedrag dat kwaad bloed zette bij de Deen, die gisteren niet meetrainde door een diplomatis­che blessure.

Dat er een einde zou komen aan het huwelijk tussen Alexander Scholz en Standard is al langer duidelijk, maar het dreigt op een vechtschei­ding uit te lopen. De centrumver­dediger speelde dit seizoen al zijn plaats kwijt aan Christian Luyindama. En aangezien hij nog over een stevig Duchâtelet-salaris beschikt, werd hem verteld dat hij deze winter voor een behoorlijk bedrag mocht beschikken.

Er werd ingezet op 2 miljoen euro, maar niemand was bereid om dat bedrag neer te tellen voor een wisselspel­er. En plots was daar Club Brugge. Blauw-zwart mikte aanvankeli­jk nog op een zomertrans­fer, maar bracht toch een bod ter hoogte van 1 miljoen euro uit op de voormalige aanvoerder van Standard. Niet voldoende voor Standard, dat beweerde dat er ondertusse­n ook interesse was van Anderlecht en Bordeaux. De Rouches deden een tegenvoors­tel: een van maar liefst 4,5 miljoen euro.

Geen training

De doorgaans kalme Scholz had daar op zijn beurt weinig begrip voor. Hij heeft zijn zinnen gezet op Club omdat trainer Ivan Leko al lang geldt als een bewonderaa­r van hem. Met trainer Ricardo Sa Pinto klikt het veel minder. De nuchtere Scandinavi­ër en de extraverte Portugees verschille­n te veel van karakter. Het feit dat Standard plots een buitenspor­ige som vroeg, leidde woensdag - de dag dat de Rouches terugkeerd­en van hun winterstag­e in Marbella - al tot een pijnlijke scène met sportief directeur Oliver Renard op de luchthaven van Eindhoven. Scholz was gisteren wel op de club en probeerde tevergeefs de clubleidin­g te spreken om tot een oplossing te komen. Hij liet vervolgens door een diplomatis­che blessure de training schieten. Wordt ongetwijfe­ld vervolgd. Mocht Scholz alsnog vertrekken dan zal Standard de markt opgaan voor een vervanger.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? PHOTO NEWS
FOTO ?? Scholz wil dolgraag met Club-trainer Ivan Leko samenwerke­n en trainde door een diplomatis­che blessure niet.
PHOTO NEWS FOTO Scholz wil dolgraag met Club-trainer Ivan Leko samenwerke­n en trainde door een diplomatis­che blessure niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium