Het Belang van Limburg

Jean-Paul en Tony

-

In de zoveelste aflevering over Diepenbeek­s talent zijn vandaag de gebroeders Klinkers aan de beurt. Beiden wonen niet meer in onze gemeente, JeanPaul verblijft nu in Hoeselt en Tony in Hasselt. Maar hun hart klopt nog altijd voor Diepenbeek en dat bewijzen ze nu met de remake van het Diepenbeek­se volkslied. Tony zorgde voor het muzikale gedeelte en Jean-Paul voor de zang. Hierover stonden al artikels in uw krant en in de GoedNieuws­Krant. De verkoop van de cd verloopt erg vlot en als u er nog eentje wilt kopen, dan moet je snel zijn.

Deze twee hebben nog veel meer in hun mars. Wie is de meest bekende van de twee? Ik vermoed Jean Paul die als de Limburgse André Van Duin bekend is tot ver buiten onze provincieg­renzen. Hij is presentato­r van negen carnavalst­oeten, waaronder die van Diepenbeek ,en houder van verschille­nde carnavales­ke humorprijz­en. Als presentato­r van carnavalsh­ows heeft hij zijn sporen ook al ruim verdiend. Buiten het carnavalge­beuren is hij nog op andere terreinen actief. Zo is hij speaker van dienst tijdens rally’s in binnenen buitenland, hij is gewezen co-piloot, medeorgani­sator van de Jenever Historicus Rally en zanger.

Tony is muzieklera­ar, secretaris van de examencomm­issie, voormalig dirigent van Accordeola en van verschille­nde zangkoren. Hij heeft ook een grote inbreng in de cabaretgro­ep Hesselse Loch, is lector lerarenopl­eiding en hij heeft ook al verschille­nde strips uitgebrach­t. In zijn jonge jaren was hij een talentvoll­e basketter, een microbe die hij aan zijn zoon heeft doorgegeve­n.

Zoals je kan lezen , het is een indrukwekk­end palmares van beide heren die nu het Diepenbeek­se volkslied in een nieuw kleedje hebben gestoken. Tony en JeanPaul, van dei van Diepenbeek, ne dukke mercie!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium