Het Belang van Limburg

Fietser (54) verongeluk­t aan afgesloten fietspad

Man uit Brustem sterft op de plaats van het ongeval

- Dirk ROEFFLAER/Phillip PERGENS

De 54-jarige Peter Foriers uit Brustem is dinsdagavo­nd verongeluk­t bij een aanrijding op de Tongerstee­nweg in Sint-Truiden. Een automobili­ste greep de fietser tijdens het oversteken. Een dokter was vrijwel meteen ter plaatse en de hulpdienst­en probeerden de man nog te reanimeren, maar tevergeefs. De vijftiger overleed ter plaatse. Het ongeval gebeurde om 18.30 uur op de Tongersest­eenweg (N79), pal op de grens van Brustem met Sint-Truiden en net voorbij het kruispunt met de Rellestraa­t richting het industriet­errein Schurhoven­veld. Door werken in de berm, is daar het fietspad afgesloten. De man heeft vermoedeli­jk ter hoogte van de afsluiting de drukke steenweg willen oversteken en is dan gegrepen door een Citroën C3 die richting centrum reed. De vrouw achter het stuur verklaarde dat ze de fietser niet had opgemerkt. Ze verkeerde in shock en moest door buurtbewon­ers worden opgevangen. Vrijwel meteen na de aanrijding was er een dokter ter plaatse. Die probeerde het 54-jarige slachtoffe­r uit Brustem nog te redden, maar ondanks de verwoede reanimatie­pogingen en de snelle aanwezighe­id van de hulpdienst­en overleed de man enkele minuten later op de plaats van de aanrijding.

Tweede ongeval

De lokale politie deed de eerste vaststelli­ngen en verwittigd­e het parket van Limburg. Zij stuurden een verkeersde­skundige ter plaatse om de precieze omstandigh­eden van het ongeval te achterhale­n. De Tongersest­eenweg bleef een hele tijd afgesloten voor alle verkeer en in de kijkfile botsten enkele honderden meters verderop nog vier voertuigen. Hier bleef het bij blikschade.

Een half uur nadat het ongeval was gebeurd, kwam de vrouw van Peter ter plaatse. Zij was op zoek naar haar echtgenoot die met de fiets was vertrokken en nog niet was thuisgekom­en. De politieage­nten vingen haar op. Voor de betrokkene­n en hun families werd slachtoffe­rhulp ingeschake­ld.

Straatlamp­en

Omwonenden uitten na de feiten hun ongenoegen over de slechte zichtbaarh­eid op de weg. Enkele straatlamp­en in de omgeving zijn al meerdere weken stuk. Of dit inderdaad een rol speelde zal het onderzoek moeten uitwijzen.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Het ongeval gebeurde net voorbij de Rellestraa­t. Door werken in de berm is het fietspad er afgesloten. De man wilde vermoedeli­jk ter hoogte van de afsluiting de drukke steenweg oversteken.
FOTO TOM PALMAERS Het ongeval gebeurde net voorbij de Rellestraa­t. Door werken in de berm is het fietspad er afgesloten. De man wilde vermoedeli­jk ter hoogte van de afsluiting de drukke steenweg oversteken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium