Het Belang van Limburg

Beleggers ontgoochel­d over resultaten Telenet

-

Beleggers hebben gisteren ontgoochel­d gereageerd op de resultaten van Telenet. De resultaten zelf waren behoorlijk positief, maar de aankondigi­ng dat er geen dividend komt deed het aandeel bij beursopeni­ng met bijna 10 procent zakken. De omzet steeg vorig jaar met 4 procent tot bijna 2,53 miljard euro, vooral dankzij de overname van Base en SFR, en de verkoop van Ortel. Ook de bedrijfswi­nst (ebitda) ging 8 procent hoger. Dat er geen dividend komt bij Telenet, kwam bij de beleggers slecht aan. CEO John Porter suste. “De raad van bestuur vond de timing voor een dividend nu niet goed, maar naarmate het jaar vordert zal men het heroverweg­en”, zei Porter gisteren tijdens de persconfer­entie over de jaarresult­aten van Telenet. “Het kapitaal staat op onze balans en het gaat nergens naartoe. We bekijken welk moment geschikt is om het uit te keren aan de aandeelhou­ders.” Voor dit jaar voorziet Telenet een ebitdagroe­i van 7 tot 8 procent. Maar dat kon de beleggers niet helemaal troosten. Het aandeel sloot gisteren met een verlies van bijna 5,5 procent.

De Vijver

Telenet herhaalde ook te azen op een groter belang in De Vijver Media, de groep boven het productieh­uis Woestijnvi­s en de zenders Vier en Vijf. Telenet heeft al de helft van de aandelen, de rest zit bij Mediahuis (30 procent) en het duo Wouter Vandenhaut­e/Erik Watté (20 procent). Porter is erg tevreden over die investerin­g. “We houden van het bedrijf en het management. Woestijnvi­s blijft innoveren en leiding nemen.” Het is een publiek geheim dat Telenet het liefst De Vijver Media helemaal in handen krijgt.

Netflix

Telenet gaat in de zomer ook een nieuwe decoder testen, zodat de Telenetkla­nten ook Netflix kunnen kijken via hun decoder. Bij Proximus is dat al het geval. Aanvankeli­jk wilde Telenet niet weten van zo’n mogelijkhe­id, omdat het zelf met Play en Play More concurreer­t met Netflix. Bovendien zijn de huidige decoders technisch niet in staat om Netflix te draaien. Gaandeweg ging Porter toch de voordelen inzien van Netflixtoe­gang via de decoders. “We denken dat veel klanten zowel Netflix als Play of Play More nemen.”

 ?? FOTO BELGA ?? CEO John Porter van Telenet.
FOTO BELGA CEO John Porter van Telenet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium