Het Belang van Limburg

Waarom PSG dit jaar eindelijk de Champions League zal winnen

-

Na zeven jaar bouwen, kneden en absurd veel investeren lijkt het dit jaar eindelijk te kunnen gebeuren voor Paris Saint-Germain: de Champions League winnen. De Parijzenaa­rs worden vanavond zowaar als favoriet beschouwd tegen titelverde­diger Real Madrid. Vier redenen waarom dat eigenlijk niet zo verkeerd is.

NCM is de beste voorlinie

Vergeet MSN, vergeet BBC, de beste voorlinie ter wereld is op dit moment NCM. Neymar, Cavani, Mbappé. Het drietal is dit seizoen in alle competitie­s samen al goed geweest voor 71 doelpunten. Omgerekend: om de 32 minuten scoort een van de Parijse spitsen. Een lijn die in de groepsfase van de Champions League ook zichtbaar was. PSG scoorde het meest van alle ploegen: 25 keer. 16 daarvan kwamen van de voet van NCM. Voor vanavond is er wel een angel: Cavani is licht onzeker.

PSG gaf nooit meer uit

PSG gaf de afgelopen zes seizoenen gemiddeld 116 miljoen euro uit, maar draaide de geldkraan dit seizoen pas echt open. Met Neymar - 222 miljoen euro - en Mbappé - straks 180 miljoen euro - verpulverd­e PSG de afgelopen zomer alle transferre­cords. Nooit eerder gaf een club zo veel geld uit voor één speler. Nooit eerder gaf een club zo veel geld uit in één transferpe­riode. De verwachte basisteams vanavond kosten samen trouwens 936 miljoen euro, ook dat is een record.

Real zit in een dipje

Real Madrid domineert al een paar jaar de Champions League. Van de laatste vier edities won het er drie. Maar op dit moment verkeert Madrid in een mindere periode. In de Spaanse competitie staat het slechts vierde met al zeventien punten achterstan­d op Barcelona. Het is daarom voor PSG het ideale moment om een rechtstree­kse concurrent uit te schakelen. Het zou de vroegste uitschakel­ing zijn sinds 2010, toen Real door Lyon in de zestiende finales uit de Champions League werd gebonjourd.

Remontada verteerd

Ook vorig seizoen was PSG één van de topfavorie­ten voor winst in de Champions League. Zeker toen het in de heenwedstr­ijd van de achtste finales Barcelona van het terrein veegde met 4-0. Maar na de befaamde terugkeer gekend als de remontada - van Barcelona in de terugwedst­rijd (6-1) werd het alsnog uitgeschak­eld. Maar die remontada is vandaag helemaal verteerd. Sinds die bewuste avond op 8 maart verloor het nog maar vier keer. Het onoverwinn­elijke aura is terug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium