Het Belang van Limburg

“Zien elkaar bijna meer dan onze eigen vrouw”

Kiné LUC BEESMANS en T2 IVAN JANSSEN werken al meer dan 25 jaar samen

- Lars AUSSEMS

Wat een stevige week krijgt Noliko Maaseik voor de kiezen. Zondag volgt natuurlijk de clash met Roeselare in de bekerfinal­e, vanavond een nieuw Champions League-duel, op bezoek bij Izmir. Vooruitbli­kken op de Turkse heksenkete­l doen we met twee heren die achter de schermen actief zijn, maar ook een groot aandeel hebben in het huidige Maaseikse succes. Enkele dagen voor de Turkse trip spraken we met Banks’ rechterhan­d Ivan Janssen (51) en kinesist Luc Beesmans (50) af in De Spaenjerd in Kinrooi. Zaakvoerde­r is Jos Franssen, ook drijvende kracht achter hotel De Maaskant én stadionspe­aker in de Steengoed Arena. Meer dan 25 jaar zijn Luc en Ivan goede kameraden, ze werken al een héle tijd dag in dag uit nauw samen.

Jullie kiezen er zelfs voor om op buitenland­se trips een kamer te delen?

Beesmans: “Ivan zal de persoon zijn waarmee ik, buiten met mijn vrouw, het meeste slaap (lacht).” Janssen: “Vroeger lagen de trainers soms ook samen, zoals Vital Heynen en Brecht Van Kerckhove. Wij kunnen een aparte kamer krijgen, maar zijn het zo gewoon. We komen prima overeen, er is ook veel wederzijds respect. Maaseik is niet enkel een topclub, ook een familieclu­b.”

Jullie zijn ook mental coaches.

Beesmans: “Op de massagetaf­el leer je de jongens op een andere manier kennen. Je weet van elke speler wel iets en bent een vertrouwen­spersoon. Het plezantste is dat ik iemand kan helpen, maar als je dan ook nog goed met elkaar kunt opschieten is dat extra leuk.” Janssen: “Er wordt vooral veel gelachen. Op hun kamer zijn de spelers veel meer ontspannen. Dat creëert toch enigszins een band en zo is het ook makkelijke­r om op training bij te sturen. Iedereen hangt goed aan elkaar in het team.”

Hoe zijn jullie bij Maaseik beland?

Janssen: “Begin jaren ’90 was ik er al jeugdtrain­er. Na twee jaar Achel vroeg Vital of ik de scouting wilde doen. We kenden elkaar al, onze vrouwen zijn ook collega’s in het ziekenhuis van Maastricht. Ik wist weinig van scouting, maar Vital zei dat ik het spelletje snapte en gaf me een laptop (lacht). Zo ben ik erin gerold. Wat ik nu doe, vind ik heerlijk.”

Beesmans: “Dit is mijn 27ste jaar. Leon Goyens, kiné destijds, verongeluk­te. Ik was nog jong en eigenlijk nog niet klaar om in zijn voetsporen te treden. Maar het is goed gekomen. Ik doe het heel graag. Gelukkig hebben Ivan en ik heel sterke vrouwen achter ons staan.”

Wat verwachten jullie van de match in Izmir?

Janssen: “Het blijft een prima team. Ik denk aan opposite Sanchez. Wees maar zeker dat ze iets willen rechtzette­n (heenmatch 3-2 Maaseik, nvdr.). Een zege zou een nieuwe boost zijn voor zondag.” Beesmans: “Er is nog een kans op de volgende ronde. Joel Banks zal wellicht niemand sparen. Het wordt een zware week. Roeselare speelt een dag voor ons en thuis, dat scheelt wel. We gaan er alles aan doen om fris te zijn zondag. We bleven dit seizoen gespaard van al te zware blessures, hopelijk blijft dat ook deze week zo.”

GROEP E

Geen blessures - Iedereen fit bij Noliko Maaseik. Alleen middenman Dane Mijatovic is mogelijk nog niet helemaal speelklaar. Vorig weekend moest de Sloveen nog ziek verstek laten gaan voor de wedstrijd in Zoersel. Ook aanvoerder Jelte Maan was wat ziekjes, maar hij zou vanavond wel in actie komen. Hij trainde ook voluit in de eerste training in Izmir. Tot slot is voorzitter Mathi Raedscheld­ers van de partij. Voor de thuiswedst­rijd tegen Arkas moest hij forfait geven wegens een liesbreuk, de trip naar Kedzierzyn kwam nog wat te vroeg maar hij zakte dus wel mee af naar Turkije.

Wedstrijd live - De wedstrijd tussen Arkas Izmir en Noliko Maaseik zal live te volgen zijn via laola1.tv. Start om 17.00 uur Belgische tijd.

Programma Maaseik - Deze voormiddag traint Noliko nog een keer, om 19.00 uur plaatselij­ke tijd start de wedstrijd. Donderdag zou de selectie tegen 15.00 uur in Maaseik aankomen. Dan volgt er nog een hersteltra­ining.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Ivan Janssen (links) en Luc Beesmans met Jelte Maan op de tafel
FOTO DICK DEMEY Ivan Janssen (links) en Luc Beesmans met Jelte Maan op de tafel

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium