Het Belang van Limburg

Café Amai moet sluiten

-

De politie heeft maandag Café Amai op de Markt in Maaseik laten sluiten omdat de uitbaters niet in orde zijn met hun vergunning­en. “Dit zijn pesterijen en een streep door onze rekening met het ‘haring happen’ in het verschiet”, reageert uitbater Pascal Thielens. “Ze zijn niet in orde met hun papieren en mogen daarom niet openen”, luidt het bij burgemeest­er Jan Creemers (CD&V). Een mededeling van de uitbaters op de deur laat weten dat het café geviseerd wordt en op bevel van de burgemeest­er gesloten werd. “We waren maandag open toen we plotseling de politie over de vloer kregen. Ze zeiden dat we moesten sluiten omdat we niet in orde zijn met onze vergunning­en. We konden niet anders dan de klanten naar buiten sturen”, vertelt Pascal Thielens van café Amai op de Markt in Maaseik.

De politie ondernam actie omdat de uitbaters niet over de vereiste documenten beschikken om een café te runnen. “Maar we worden geviseerd. We hebben dit café sinds een half jaar en de vergunning die we hadden, werd plots ingetrokke­n. Zo waren er problemen met de brandveili­gheid: het plafond zou niet brandveili­g zijn en we hebben geen brandbluss­er in het café hangen. Die is er wel, achter de toog, maar dat volstaat blijkbaar niet. Dit zijn pes- terijen en een streep door de rekening met het haring happen in het verschiet. We hebben de vis besteld en extra vaten ingelegd, maar mogen niet openen”, zucht de uitbater.

Thielens geeft toe dat ze nog documenten moeten bezorgen. “Dat brandattes­t hebben we inmiddels aan de stadsdiens­ten bezorgd en ook de drankvergu­nning komt er deze week aan. Maar we zijn al zes maanden bezig en plotseling is het allemaal niet meer goed genoeg.” De burgemeest­er ziet het anders. “Ze zijn niet in orde met hun papieren en mogen daarom niet openen. Dat weten ze zelf ook”, zegt Creemers. “Onze diensten hebben hen al meermaals laten weten dat ze nog documenten moeten overhandig­en, maar dat laten ze na. Ik heb geen bevel tot sluiting gegeven, maar de politie grijpt in wanneer nodig.”

Reputatie

Café Amai blijkt ook geen goede reputatie te hebben. “De politie is er al meermaals moeten komen voor tal van feiten zoals dronkensch­ap, vechtparti­jen en geluidsove­rlast. Ook hebben we niet altijd een duidelijk zicht op wie het nu uitbaat”, aldus Creemers. “Elke café kent wel eens problemen”, antwoordt Thielens. “Maar wij willen het clean en netjes houden. Dat maken we onze klanten ook duidelijk. We zijn begonnen met een schone lei”, aldus de uitbater.

 ?? FOTO MMD ?? Café Amai is dicht omdat de nodige papieren ontbraken. “We worden geviseerd”, zeggen de uitbaters.
FOTO MMD Café Amai is dicht omdat de nodige papieren ontbraken. “We worden geviseerd”, zeggen de uitbaters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium